Dervişoğlu: Tunç Soyer'i yeni tanımıyorum ki!

Dervişoğlu: Tunç Soyer'i yeni tanımıyorum ki!

12 Eylül'de sıkıyönetim mahkemelerinde yargılanan Müsavat Dervişoğlu, Tunç Soyer'e tepki duyduğu iddialarını canlı yayında yalanladı.

İYİ Parti yöneticileri basın mensupları ile buluştu. Toplantıda, CHP'nin Tunç Soyer'i İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi de soruldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu sorunun yanıtını tartışmların odadığındaki İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'na bıraktı.

Dervişoğlu toplantıda şunları söyledi;

"Bu konu ile ilgili ismi en çok zikredilen buna rağmen açıklama yapmayan tek kişi benimdir. Tunç Soyer konusunda benim karşı olduğum söyleniyor. Biz ilkeler üzerinden CHP ile bir müzakere yürüttük ve bu kapsam içinde de 23 şehirde seçim ittifakı gerçekleştirmeye çalıştık. Yıllardır Tunç Soyer'i tanırım. Kimin oğlu olduğu üzerinden kendisine bir eleştiri yapmış değilim. 12 Eylül'ün mağdurlarındanım. Merhum Alparslan Türkeş sıkıyönetim mahkemesinde yargılanırken suçların şahsiliğine dikkat çekmiştir. Ne evladının suçu babaya, ne de babanın suçu evladı yüklenir." Bu sözü söylemiş olan o davanın sanığı Türkeş’tir. Ben şimdi nasıl çıkıp da babasından ötürü oğlunu suçlarım veya sorumlu tutarım? Alparslan Türkeş'in bunu ifade etmesi de dönemin şartları içinde takdire şayandır. Şimdi Nurettin Soyer faktörü başka birşeydir. Benim derdim CHP ile yapılan işbirliğine zarar gelmemesidir" dedi.

TUNÇ SOYER'İ YENİ TANIMIYORUM Kİ

Dervişoğlu iddiaların bugün gündeme getirilmesini ise şu sözlerle eleştirdi, "Tunç Soyer’i yeni tanımıyorum ki… 2009’da ben de belediye başkan adayıydım. Diğer seçimde İl Başkanıydım ve Expo’da da birlikte çalıştım. Bir gün benim ağzımdan kimse olumsuz bir cümle duymamıştır. Ben o günden bu yana hiçbir şey dile getirmemişim de şimdi mi dile getirir olmuşum? Bunlar bize yakışmaz. CHP ile yaptığımız görüşmelerde karşımızdaki iktidarın herşeyi kullanacağını defaetle ifade ettim. Benim şahsi kanaatim Tunç Soyer'in aday olmasının hiçbir sakıncası yoktur. bilinmesi gerekir ki bu bir domino etkisi yaratabilir."

İKTİDAR VE ORTAĞI KULLANACAK KAYGISI

Dervişoğlu hükümet ve ortağının her noktayı kullanarak bir bataklık oluşturmaya çalıştığını belirtti. Dervişoğlu, "Tunç Soyer tercihinin iktidar ve onun ortağı tarafından bir istismar bataklığı oluşturulacağını hassasiyetlerimizi ifade ettiğimizi belirtiyorum. Bu konuda şahsen benim bir dayatmam olmadığını da belirtiyorum" dedi.