Devlet Bahçeli'nin 'prensleri' Meral Akşener'in partisinde

Devlet Bahçeli'nin 'prensleri' Meral Akşener'in partisinde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'prensleri' Meral Akşener'in yeni kurduğu İyi Parti'de yer aldı. İyi Parti'nin kurucular Kurulu'nda MHP’de milletvekilliği, il başkanlığı, ülkü ocakları yöneticiliği yapan çok sayıda isim göze çarptı

Barış CAN / YURT

MHP’de milletvekilliği, il başkanlığı, ülkü ocakları yöneticiliği yapan siyasetçiler, akademisyenler ve bürokratların İyi Parti'nin Kuruculur Kurulu'nda yer aldığı görüldü. Türkiye'nin dört bir tarafından MHP'den isitifa eden isimler Akşener'in partisinde kendisini gösteriyor. İyi Parti'nin İl örgütlenmelerinde MHP kökenli, eski ülkücüler yer alacak.

Devlet Bahçeli'nin hemşerisi 24. Dönem Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Bahçeli'nin eski özel kalem müdürü Ömer Karakaş, bizzat Bahçeli tarafından 2014-2015 yıllarında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul il başkan yardımcılığına getirilen gazinocular kralı Fahrettin Aslan’ın oğlu, oyuncu Mehmet Aslan, kaset kumpası kurularak görevinden uzaklaştırılan MHP eski Genel Sekreteri Cihan Paçacı da Meral Akşener'in İyi Parti'sinde yer aldı.

ÜLKÜCÜ VE MHP KÖKENLİ BİRÇOK İSİM VAR

İyi Parti'de yer alan daha önce Bahçeli ile çalışmış, MHP'de siyaset yapmış İyi Parti'nin Kurucular kurulunda yer aln bazı isimler ise şöyle:

Ümit Özdağ: MHP'den ihraç edildikten sonra Bağımsız Gaziantep milletvekili olarak Meclis'te bulunan Ümit Özdağ İyi Parti'de Genel başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.

Koray Aydın: Ülkü Ocakları'ndan gelen eski bakan Koray Aydın İyi Parti'de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alacak.

İyi Parti'de "Nuri Okutan, İsmail Ok, Yusuf Halaçoğlu" MHP'den muhalif tavırları nedeniyle ihraç edilen isimlere de görev verilmesi bekleniyor.

MHP'den daha önce milletvekilliği yapmış Meral Akşener'e 'abla' diye hitap eden MHP eski milletvekili Lütfü Türkkan'ın, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve MHP İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun, MHP Uşak eski milletvekili Durmuş Yılmaz'ın da Akşener'in yakın çalışma ekibi içersinde olması bekleniyor.