Devlet Operası'nda 'Ezan yarışması'

Devlet Operası'nda 'Ezan yarışması'

"Laik" tartışmasını başlatan İsmail Kahraman'ın Devlet Opera ve Balesi'nde, ''Ezan okuma yarışması'' düzenlediği ortaya çıktı.

Anayasa’dan laiklik kavramının çıkarılmasını isteyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, Kültür Bakanlığı görevine geldikten sonra, Mersin Devlet Opera ve Balesinde, ”Ezan okuma yarışması” düzenlediği öğrenildi.
CHP Mersin milletvekili ve Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar, kendisinden iki dönem sonra görevi devralan Kahraman için, “Bakanlığı döneminde Mersin Opera ve Bale binasında, ezan okuma yarışması yaptı. Binanın akustiğini beğenmiş, ezan yarışmasını orada düzenledi” dedi. Sağlar, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, İsmail Kahraman’ın Refahyol hükümetinde bakanlık görevindeyken, Bodrum kalesine tuğladan minare yaptırıp, tarihi eseri tahrip ettirdiğini de söyledi.
SAVAŞI 50 YIL ÖNCE BAŞLAMIŞ
Öte yandan Türk Hukuk Enstitüsü Onursal Başkanı Avukat Prof. Kemal Çevik, İsmail Kahraman’ın üniversitede hukuk eğitimi aldığı dönemde öğrenciler arasında yaşanan laik-anti laik çekişmesinin merkezinde olduğunu, Kahraman’ın yaklaşık 50 yıl önce de laiklik karşıtı fikirleriyle öne çıktığını söyledi.
Kahraman’ın son açıklamalarıyla 50 yıl önceki fikirlerini aynen koruduğunun gün yüzüne çıktığını belirten Prof. Çevik, “Kahraman’ı Meclis Başkanı seçenler, seçilmesine destek verenler herhalde onun bu özelliğini bilerek hareket etmişlerdir” dedi. Çevik, şöyle dedi:
“Bizim öğrencilik yıllarımızda Türkiye’de iki gençlik teşkilatı vardı. Biri Türkiye Milli Talebe Federasyonu, diğeri de Kahraman’ın içinde olduğu Milli Türk Talebe Birliği’ydi. Bu iki öğrenci hareketi arasındaki temel fikir ayrılığı laiklikle ilgiliydi. Ben Türkiye Milli Talebe Federasyonu’na bağlı olan Ankara Hukuk Fakültesi öğrenci cemiyeti başkanıydım. Ö dönemde İsmail Kahraman, bizim fikir karşıtımız olan Milli Türk Talebe Birliği’ne başkan seçildi. Kahraman’ın başkanlığı döneminde laiklik karşıtlığını daha da ileri götürünce, rahmetli Necip Fazıl Kısakürek, Kahraman’a verdiği tüm desteği geri çekti. Kahraman’ı şimdiki açıklamalarından dolayı kınamıyorum, çünkü o 50 yıldan bu yana savunduğu düşünceyi ifade ediyor. Önemli olan bu düşüncelerine rağmen Meclis Başkanı seçilmesidir. Kahraman, laiklik karşıtlığı bilinerek, TBMM Başkanı seçildi.”