Didim'de kamudan kadın aday adayı

Didim'de kamudan kadın aday adayı

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek, Yerel Yönetim Seçimleri için Cumhuriyet  Halk Partisi’nde Belediye Başkanlıkları Aday Adaylığı yarışı devam ediyor.

Parti tarafından yayınlanan Genelge’ye göre 1 Ekim’de başlayan başvuru süreci 26 Ekim’de sona erecek.

İl ve ilçe belediye başkanlıkları için çok sayıda başvurunun yapıldığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde, kamu görevinden istifa ederek kimlerin Aday Adayı olacağı isemerak konusu.

Kamu görevinden istifa ederek, siyasi partilerden adaylık başvuru yapacaklar, Yüksek Seçim Kurulu Takvimi’ni beklemek zorunda.

Henüz kamu personeli için takvim başlamamış olmasına rağmen, bazı il ve ilçelerden kulis bilgileri gelmeye başladı.

Gelen ilk bilgilere göre Didim Belediyesinde Kamu Görevlisi olan Başak Kamacı Budak’ın görevinden istifa ederek Didim Belediye Başkan Aday Adayı olmasına
kesin gözüyle bakılıyor.

10 yıllık belediyecilik geçmişi olan, sivil toplum kuruluşlarında yürüttüğü faaliyetleri ile tanınan Budak’ın, aday adayları arasında Didim’de öne çıkan en önemli isim olduğu konuşuluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olması beklenen Budak, Didim’in yetiştirdiği yerli, liyakat sahibi, dinamik kadın aday olarak göz dolduruyor.

Didim halkının her kesiminden destek almasına kesin gözüyle bakılan Başak Kamacı Budak, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta dile getirdiği, son olarak partinin Bolu Abant Kampı’nda 2019 Belediye Başkanları için tanımladığı kadın aday profiline en uygun adaylardan biri olduğu değerlendiriliyor.

Resmi Aday Adaylığı’nı henüz açıklamamış olmasına rağmen, Didim halkında büyük heyecan yarattığı, başta kadınlar olmak üzere her kesimden destek aldığı konuşulan, partinin tabanda ittifak söyleminin öncüsü olmaya aday Başak Kamacı Budak’ın, Yüksek Seçim Kurulu takviminin açıklanması ile birlikte resmi başvurusunu yapması bekleniyor.