Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Alman mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Alman mevkidaşı ile görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Salih Müslim'in iade talebi hakkında konuştu. PYD eski eş başkanı Salih Müslüm'le ilgili soruya cevap veren Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, "Türkiye'den sözlü nota aldık, bunu Adalet Bakanlığı'na ilettik. Bu konudaki kararı hukuk verecek" dedi.

Geçtiğimiz yıl başta İncirlik Üssü olmak üzere birçok konuda gerilim yaşayan Ankara-Berlin hattında bugün sıcak saatler yaşandı. İki ülke arasında ilişkilerin normalleşmesiyle ilgili temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel basın toplantısına çıktı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Alman mevkidaşı ile görüştü

Toplantı sırasında, Çavuşoğlu Almanya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını gözden geçirmesini istedi. Basın toplantısında, geçtiğimiz haftalarda Çekya’da yakalanan terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin eski eş başkanı Salih Müslim de gündeme geldi. Çekya’da yakalandıktan sonra serbest bırakılan ve Almanya’ya giden Müslim hakkında Gabriel, “Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözlü nota aldık. Her zaman olduğu gibi bunu Adalet Bakanlığı’na ileteceğiz” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: BÖLGESEL KONULARDAKİ İŞBİRLİĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİ

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'le görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bölgesel konulardaki işbirliğimiz çok önemli" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz birbirimizi rakip olarak görmüyoruz. Bölgemizde, Avrupa'yı da doğrudan etkileyen sorunların çözümü konusunda bugüne kadar Almanya ile işbirliği içinde olduk, bundan sonra da birlikte çalışmaya devam etmemizde fayda var. Bugün ikili ilişkileri nasıl geliştiririz, ilişkilerde
yakalanan bu ivmeyi nasıl hızlandırabiliriz, Almanya'daki yeni hükümetle yeni sayfaları nasıl açarız; bunları konuşacağız."

"HİÇBİR SİVİL ÖLDÜRÜLMEDİ, KARA PROPAGANDA YAPILIYOR"

"Suriye'de ateşkes şart ama BM kararı terörle mücadeleyi kapsamıyor. Biz Afrin'de PKK ve YPG ile mücadele ediyoruz" diyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Hiçbir sivil öldürülmedi, kara propaganda yapılıyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya'nın Türkiye ile ilgili seyahat uyarısını gözden geçirmesinde fayda olduğunu da söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye'ye seyahat uyarısı konusunu Alman Dışişleri Bakanlığı'nın gözden geçirmesinde fayda var. Almanya'nın Türkiye'ye yönelik son seyahat uyarısı Türkiye'nin gerçeklerini ve ikili ilişkilerin seviyesini yansıtmıyor, bu uyarının gözden geçirilmesini rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu son iki ayda Almanya'ya üçüncü ziyaretini gerçekleştirdi.

Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nın bu akşam düzenlenecek açılışına katılması beklenen Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'le de bir araya geldi.