Başbakan Yıldırım: Kuzey Irak'a uçuşlar süresiz iptal edildi

Başbakan Yıldırım: Kuzey Irak'a uçuşlar süresiz iptal edildi

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'den Erbil ve Süleymaniye'ye yapılan bütün uçuşlar bugün 18:00 itibariyle süresiz olarak iptal edildi. Mağdur olanlar varsa özel uçak gönderilecek." dedi.

Başbakan  Binali Yıldırım,  Çanakkale  Bayramiç'de belediye ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, "Kuzey  Irak'a uçuşlar süresiz iptal, mağdur olanlar için özel uçak gönderilecek." açıklamasında bulundu.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

KUZEY IRAK'A UÇUŞLAR SÜRESİZ İPTAL EDİLDİ

Bugün saat 18:00 itibarıyla  Türkiye'den  Süleymaniye ve  Erbil'e yapılan bütün uçuşlar süresiz olarak iptal edilmiştir.  Türkiye olarak hem  THY hem de özel şirketlerimiz seferleri durduruyor. Orada mağdur olanlar varsa onlar için özel uçak gönderilecek.

EZİNE'DE HALKA HİTAP ETMİŞTİ

Başbakan  Binali Yıldırım,  Çanakkale  Ezine'de halka hitap etmiş "Buradan başlayacaksınız Kazdağlarına çıkmanız 5-10 dakikanızı geçmeyecektir. Bırakın krallığı biz milletin hizmetkarıyız. Krallık bize yakışmaz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 15 yıldan beri memleketimizin kaldırılması için gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmamız için var gücümüzle çalışıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.