Diyanet'ten çok tartışılacak bir proje daha

Diyanet'ten çok tartışılacak bir proje daha

Diyanet şimdi de aile ilişkilerine danışmanlık yapacak!

Manevi rehberlik adı altında öğrenci yurtlarına ve hastanelere giren Diyanet, şimdi de ailelere el attı. “Ailede yıkıma yol açabilecek sorunlarla ilgili İslami değerlerden beslenen destek çalışmaları yürütmek” için vaizlere ve Kuran öğreticilere “Aile Bilinci Eğitimleri” verilecek

Öğrenci yurtlarında ve hastanelerde başlatılan “Manevi Rehberlik” uygulamasıyla öğrencilere ve hastalara danışmanlık hizmeti veren Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi de aileye el attı. Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre ülke genelindeki Kuran kursu öğreticilerine ve vaizlere, “Temel Aile Bilinci Eğitimleri” adı altında eğitimler veren Diyanet, iletişim konusunda farkındalık yaratmak için ailelere rehberlik hizmeti verileceğini duyurdu.

AİLEYİ AYAKTA TUTMAK!

Amacı, “Aileyi ayakta tutmak, korumak, güçlendirmek, gençler arasında aileyle ilgili sorumlulukların üstlenilmesinin teşvik edilmesi” şeklinde açıklanan projeye katılan Kuran kursu öğreticilerine katılım belgesi verileceği bildirildi.

İl vaizleri ve kadın Kuran kursu öğreticilerine verilecek eğitimler, “Ailem ve Ben, Ailemde Bir Çocuk Var, Ailemde Bir Genç Var, Ailemde Bir Yaşlı Var, Akrabalarım Var, Ailemin İletişim Dili, Ailede İffet ve Mahremiyet” ile “Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum” başlıkları altında sıralandı.

İSLAMİ DEĞERLERLE BESLENEN

İlk olarak Aydın ve Giresun müftülüklerinin Aile Dini Rehberlik Büroları’nda başlatılan eğitimlerin yakın zamanda tüm illerde uygulanacağı belirtildi. Müftülüklerin belirlediği “uzmanlar” tarafından verilecek ve iki hafta sürecek eğitimlere katılan din görevlilerinin ailenin korunması için edindikleri bilgileri toplumla paylaşacağı ifade edildi. Proje çerçevesinde, aileleri tehdit eden ve yıkıma yol açabilecek sorunlarla ilgili, “İslami değerlerden beslenen” manevi destek çalışmaları yürütüleceği aktarıldı.

DİNİ BİLGİLER EKSENİNDE

Proje, İl Müftüsü Muhittin Oral’ın ağzından Giresun Müftülüğü’nün resmi internet sitesinde şu ifadelerle anlatıldı:

“Ailenin kurulması ve devamlılığının sağlanması konularında topluma dini ve ahlaki bilgiler ekseninde rehberlik vazifesini gerçekleştirmek için çalışma başlatacağız. Kur’an ve Sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi konularında 2019 yılı içerisinde il vaizlerimiz tarafından, il ve ilçelerde görev yapan kadın Kur’an kursu öğreticilerine yönelik, ‘Temel Aile Bilinci Eğitimleri’ düzenleyeceğiz.”