Diyarbakır'da mazbata muamması

Diyarbakır'da mazbata muamması

Diyarbakır-Bağlar'da HDP'nin adayı Zeyyat Ceylan'a mazbata verilmemesine tepkiler sürerken, mazbatanın AKP adayına verilip verilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Bazı haber ajansları mazbatanın AKP adayı Hüseyin Beyoğlu'na verildiği haberini geçti.

Ancak T24'ten Veysi Polat'ın haberine göre, AKP Diyarbakır İl Örgütü ve Hüseyin Beyoğlu, YSK'dan kendilerine henüz tebliğ edilmiş bir karar olmadığını açıkladı. 

Beyoğlu, "Biz de sosyal medyadan duyduk. Bize henüz tebliğ edilmiş bir şey yok. Karar tebliğ edilir edilmez mazbatamızı gidip alacağız" dedi.

Diyarbakır Bağlar'da resmi olmayan sonuçlara göre HDP'li Zeyyat Ceylan yüzde 70.34, AKP'li Hüseyin Beyoğlu ise yüzde 25.46 oranında oy almıştı.

Diğer yandan HDP'nin YSK kararına yönelik protesto eylemi bugün de sürdü. Zeyyat Ceylan'a KHK'li olduğu gerekçesiyle mazbata verilmemesini Bağlar Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan açıklamaya HDP'li vekiller ve seçimi kazanan ancak mazbataları verilmeyen belediye başkanları da katıldı.

HDP'li Zeyyat Ceylan "KHK'nin bahane edilerek halkımızın iradesinin gasp edilmesini kabul etmeyeceğimizi deklare ediyoruz. Bu sürecin takipçisi olacağımızı bir kez daha yineliyoruz. Eğer bizlere dönük bir veto uygulaması ise YSK'nin bunu seçimden önce yapması gerekiyordu. 19 Şubat ile 3 Mart tarihleri arasında değerlendirmeyi yapıp karar verebilirlerdi. Bunu neden yapmadılar?" diye konuştu.