Dokunulmazlıkların kaldırılmasına HDP'den ilk açıklama

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına HDP'den ilk açıklama

Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin HDP'den ilk açıklama geldi. HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, "seferberlik içinde mücadele" çağrısında bulundu.

TBMM Genel Kurulu'nda bugün dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin HDP'den ilk açıklama geldi. HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, "seferberlik havasında mücadele" çağrısı yaptı.
ANF'ye konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "dokunulmazlıkların kaldırılması" teklifinin kabul edilmesine ilişkin toplantı yapacakları bilgisini verdi. Bilgen, "Grupta değerlendirilecek. Hafta sonu da MYK var; orada ele alacağız" dedi.
Kararın kendileri için meşruiyetinin olmadığını ifade eden Bilgen, "Bizim açımızdan meşruiyeti olmayan bir tablodur. Toplumsal muhalefetin daha güçlü, daha etkili biçimde -Ankara'daki çıplak gerçeği de görerek- bundan sonra iradesini ortaya koyması gerekir. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
Gelişmenin, oylamada ikiye bölünen CHP içinde de bir tartışma yaratacağını ileri sürdü.
'TEK YER PARLAMENTO DEĞİL'
Bilgen, şunları kaydetti: "Bu fotoğraf tahammülsüzlüğü gösteriyor. AKP, CHP, MHP için siyaset üzerinden çözüm bulma arayışlarının bir anlam ifade etmediğini gösteriyor. Kendileri için ifade, örgütlenme özgürlüğü ve siyasal yollarla çözümün zorlanmasının bir karşılığı olmadığını gördük. Ama demokratik siyaseti güçlendirecek tek yer parlamento değildir."
HDP Sözcüsü Bilgen, "seferberlik havasında mücadele" çağrısında bulundu.