DSP'den Alper Taş eleştirisi

DSP'den Alper Taş eleştirisi

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP'nin ÖDP'li Alper Taş'ı aday göstermesini değerlendirdi. Aksakal, "'Kemalist değilim' diyen bir insanla, ya da partinin temsilcisiyle, 'Mustafa Kemal'in partisiyim' diyen bir partinin ittifak yapması aynı derecede absürt bir olaydır" ifadelerini kullandı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, yerel seçimde kurulan ittifaklar ve belirlenen adayları eleştirdi. Aksakal, “Bir taraftan milliyetçilik siyaseti yapıp, diğer taraftan milliyetçiliği ayaklar altına alan bir partiyle ittifak kurmak ne kadar gerçekçiyse, kendisini ‘Kemalist değilim’ diyen bir insanla, ya da partinin temsilcisiyle, ‘Mustafa Kemal’in partisiyim’ diyen bir partinin ittifak yapması aynı derecede absürt bir olaydır” dedi.

‘KAMUOYU DSP’Yİ SÜRPRİZ PARTİ OLARAK GÖRÜYOR’

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “1 Nisan sabahı DSP yeniden Türkiye siyasetinde etkin rolünü üstlenmiş bir parti olarak çıkacak” diye konuştu. Bütün illerde seçime katılacaklarını belirten Aksakal, parti örgütlerinin adaylık başvurularını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kamuoyunun DSP’yi bu seçimlerin sürpriz partisi olarak gördüğünü söyleyen Aksakal, “Biz de çalışmalarımızın verimli bir noktaya gittiğini gözlemliyoruz. Doğru stratejilerimizle, hesapsız kitapsız yaptığımız siyasetle, özgün halimizle bir karşılık bulduğunu görüyoruz. Mutlaka bu 31 Mart akşamı, 2023 yoluna giderken, DSP’yi etkin ve belirleyici bir parti konumuna taşıyacaktır” diye konuştu.

‘ELEŞTİRİLERİ YADIRGIYORUM’

Bazı seçim bölgelerinde CHP’den aday gösterilmeyen isimlerle seçime girmelerinin eleştiri konusu olmasını yadırgadığını dile getiren Aksakal, eleştirileri “demokrasi ayıbı” olarak değerlendirdi. “DSP, özünde demokrasiye ve demokrasinin değerlerine sahip çıkıyor şu anda” diyen Önder Aksakal, şöyle devam etti:

“Seçme ve seçilme hakkı anayasal olarak tüm yurttaşlara tanınmış bir hak. Bu haklarını kullanma ehliyetleri olan herkes kendi iradeleri ile istediği partiden aday olabilir. Bunu yadırgamak bence asıl yadırganması gereken husustur. Elbette bize CHP’den de AK Parti’den de MHP’den de BBP’den de katılan adaylar oldu. Bir tek şeyi arıyoruz, geçmişte eğer bir siyasi partide yer almışsa o partiyle üyeliğini bitirmiş olma şartını arıyoruz. Hiçbir adayımız başka bir partinin üyesi sıfatıyla bizden aday olmamıştır. Şunu da açıkça belirtmek isterim ki kamuoyunda ortalığı ayağa kaldırdıkları kadar bizde başka parti adayı yok işin doğrusu. Saysanız CHP’den gelen 15 kişi yoktur.”

‘PARTİLERİN ADAY ÇIKARMAMASI ONLARIN SORUNU’

HDP’nin bazı seçim çevrelerinde aday çıkarmayarak CHP’ye destek verdiği iddialarını da değerlendiren Aksakal, diğer partilerin adayları üzerinde yorum yapmalarının çok anlam ifade edeceğini düşünmediğini ve bu konunun kendilerinin ilgi alanlarında olmadığını söyledi.

Aksakal, “Bazı seçim çevrelerinde bazı partiler aday çıkarmadıysa, bir başka partinin adayını ya da bağımsız adayı destekleme kararı almışsa o da o partilerin sorunu. Biz 81 ilde adayımızı çıkarıyoruz ve hiçbir parti ile işbirliğimiz yok” ifadelerini kullandı.

‘CHP’DEN İTTİFAK TEKLİFİ GELMEDİ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İttifak teklifi götürdük kabul etmediler” şeklindeki açıklamalarını da eleştiren Aksakal, bunların doğru olmadığını belirtti.

Aksakal, “Gerek 24 Haziran seçimlerinde gerek sonrasında CHP ile böyle bir diyalog içerisinde olmadığımız gibi, bizi ziyaret eden genel başkan yardımcısı iki arkadaş geldiğinde de sadece çay kahve içildi. Dolayısıyla hiçbir partiyle işbirliğimiz yok ve kendi adaylarımızla seçmenin karşısına çıkıyoruz” dedi.

‘2023’TE EN BAŞARILI PARTİ DSP OLACAK’

Partilerinin yerel seçimden etkin rol üstlenerek çıkacağını iddia eden Önder Aksakal, “1 Nisan sabahı DSP yeniden Türkiye siyasetinde etkin rolünü üstlenmiş bir parti olarak çıkacak. 2023 genel seçimleri hangi tarihte yapılıyor olursa olsun orada da en başarılı parti olarak DSP yerini alacak. Eğer Türkiye iki partili projeyle yönetilecekse, bu proje başarılı olacaksa o iki partiden biri de mutlaka DSP olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘ŞİŞLİ’DE SARIGÜL KAZANACAK’

Mustafa Sarıgül’ün Şişli’de başarılı bir çalışma yürüttüğünü aktaran Aksakal, “Mustafa Sarıgül Şişli’yle özdeşleşmiş bir arkadaşımız. Şişli halkı da kendisini çok sahiplenmiş durumda. inanıyorum ki Sayın Sarıgül, Şişli’yi mutlaka kazanacak” şeklinde konuştu.

‘İTTİFAKLAR TOPLUMDA KARŞILIK BULMADI‘

Önder Aksakal, CHP’nin ÖDP’li Alper Taş’ı Beyoğlu’ndan aday göstermesine ilişkin de şu açıklamaları yaptı:

“Siyasette ve partilerde dalgalanma olmamalıdır. Bu Cumhur ittifakı için de Millet ittifakı için de geçerli. Bir taraftan milliyetçilik siyaseti yapıp, diğer taraftan milliyetçiliği ayaklar altına alan bir partiyle ittifak kurmak ne kadar gerçekçiyse, kendisini ‘ben Kemalist değilim’ diyen bir insanla, ya da partinin temsilcisiyle, ‘Ben Mustafa Kemal’in partisiyim’ diyen bir partinin ittifak yapması aynı derecede absürt bir olaydır. Toplumu bir yerlere kanalize etmeye çalışıyorlar ancak ittifaklar toplum nezdinde karşılık bulmadı. Bu karşılık bulmayışının tezahürü de sandıkta DSP’nin oylarının patlaması ile sonuçlanacak.”

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, İstanbul Şişli’nin yanı sıra Avcılar’da, Silivri’de, Adalar’da, Bakırköy’de, Kağıthane ve Beşiktaş’ta da iddialı olduklarını söyledi.