DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: Biz de ülkücüyüz

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: Biz de ülkücüyüz

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Biz de ülkücüyüz. Ülkücülük ne demek? İdealist demek. Turancılık boyutunda bir siyasetin temsilcisi olarak değerlendirdiğimiz kişileri zaten aday yapmıyoruz" diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Gazete Duvar'dan Tamer Arda Erşin'in sorularını yanıtladı. Aksakal, "Mansur Bey ülkücü, AK Parti’nin adayı ülkücü. Saadet Partisi çıkarıyor bir aday, sağcı. Biz de solcuyuz, bir aday çıkarıyoruz. Hakkımız yok mu? diye konuştu.

Aksakal, Erşin'in DSP'ye katılan MHP'li ve BBP'li isimleri hatırlatarak, "MHP’li, BBP’li isimler de kendisine ülkücü demiyor mu?" sorusunu ,Biz de ülkücüyüz. Ülkücülük ne demek? İdealist demek" diye yanıtladı.

İşte Aksakal'ın açıklamalrından ilgili kısım:

CHP’nin adayı Mansur Yavaş’la ilgili “Ankara’da iki ittifakın adayı da ülkücü. Bu, millete zulüm değil mi? Solcuyum ama sonuçta bir ülkücü seçeceğim…” yorumunu yapmıştınız.

DSP’nin Ankara’da oyları böldüğüne yönelik iddialar var. Ben bu iddiaların doğru olmadığını söyledim. Mansur Yavaş’a yönelik bir eleştiri değil. Mansur Bey ülkücü, AK Parti’nin adayı ülkücü. Saadet Partisi çıkarıyor bir aday, sağcı. Biz de solcuyuz, bir aday çıkarıyoruz. Hakkımız yok mu?

BBP’den, AK Parti’den gelen isimler de kendisini solcu olarak tanımlıyor mu?

Elbette. DSP’nin tüzüğüne göre partisi olmayan sıradan vatandaş da gelip aday olabilir ama seçildiğinde üyelik işlemleri yapılabilir. CHP’de, partiye üye olmadan bir yere aday olunamıyor. Bize gelen partisinden ayrılmış gelmiş, partililik kavramı bir insanın üzerine yapışır mı!

MHP’li, BBP’li isimler de kendisine ülkücü demiyor mu?

Biz de ülkücüyüz. Ülkücülük ne demek? İdealist demek. Turancılık boyutunda bir siyasetin temsilcisi olarak değerlendirdiğimiz kişileri zaten aday yapmıyoruz.

MANSUR YAVAŞ’A: BULUNMAZ BURSA KUMAŞI MISIN?

Mansur Yavaş Turancı bir isim mi?

Kendisi MHP kökenli ve ‘ülkücüyüm’ diyor. Dikkat ederseniz sosyal demokratım da demiyor, Atatürkçülüğünü ön plana çıkarmıyor. İnsan aday olduğu partinin rozetini taşımaktan utanır mı? AK Parti’nin adayı Cumhur İttifakı’nın amblemini kullanıyor. Sen niye koymuyorsun? Bulunmaz Bursa kumaşı mısın? Rozeti taşıyacaksın ve seçildiğin andan itibaren her partili insana eşit hizmet götüreceksin. Görev yapan rozet değil kişi.