Efelerde seçim heyecanı

Efelerde seçim heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aydın’daki kongre takvimi yaklaştıkça kulisler hareketlendi.

Özgür TUĞRUL / YURT

Önceki hafta CHP Aydın İl Yönetim Kurulu toplantısında alınan karara göre, ilk kongre 30 Kasım’da Koçarlı’da yapılacak.

 1 Aralık’ta İncirliova, 3 Aralık tarihlerinde ise Çine ve Karacasu'da ilçe başkanlığı seçimi yapılacak. 5 Aralık’ta Buharkent ve Bozdoğan, 6 Aralık’ta Kuyucak ve Sultanhisar, 7 Aralık Germencik ve Karpuzlu, 8 Aralık’ta Köşk ve Yenipazar, 9 Aralık’ta Didim, Kuşadası ve Söke, 10 Aralık'ta da Nazilli, 17 Aralık’ta Efeler ilçe kongreleriyle tamamlanacak.

“ÖRGÜTLERİMİZ 2019’DA CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIYACAKTIR”

Tüm ilçe örgütlerine ve seçilen delegelere başarılar dileyen CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci YURT’a yaptığı açıklamada; “Yeni oluşturulacak yönetimler ile ilçe örgütlerimiz 2019 Genel ve Yerel seçimlerde başarılı çalışmalarıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacaktır. Ülke sıkıntılı bir süreçten geçerken bizim sorumluluk duygusu içerisinde birlik beraberlik, dayanışma içerisinde olmamız gerekmektedir. Amacımız, parti içerisinde iktidar olmak değil, genel seçimlerde ve yerel seçimlerde iktidar olmaktır. Bir olalım, iri olalım, diri olalım.” diye konuştu.

SÖKE HAREKETLİ

Söke İlçe Örgüt kongresi 9 Aralık tarihinde yapılacak. Kongre öncesinde adaylar sahneye çıkmaya başlarken; mevcut ilçe başkanı Hüseyin Gündüz’ün kararı tüm kesimlerce merak ediliyordu. Yapılan son delege seçimlerinde elde ettiği üstünlük ile adaylığını açıklamasına kesin gözüyle bakılırken, beklemeyi tercih eden Hüseyin Gündüz en güçlü aday.

İktidarın zihniyetinin ortada olduğunu buna karşı safları sıklaştırmak gerektiğini, ülke elden giderken daha iyi bir Türkiye yaratmak için dayanışma içinde olmak gerektiğini YURT’a açıklayan Hüseyin Gündüz; “Omuz omuza, tek yürek, tek vücut olmak gerekir. Konuşmamın başında Atatürk döneminde yapılanları saydığım imece ruhu ve dayanışmanın, birlik ve beraberliğin, çağdaş medeniyetler seviyesine ülkeyi taşımanın gereklerini kendi ilçemde Söke’de üzerimize düşeni yapmak için adayım. Cumhuriyet kazanımlarının daha çok elden gitmemesi ve korunması için, kısacası hak-hukuk ve adalet için adayım” diye konuştu.

Mevcut Başkan ile beraber adayım diyen Reşit Ünal Kızılırmak ve Veli Devrim Yerli’nin ardından aday sayısı 3’e çıkan Söke CHP’de, birlik beraberlik mesajları verildi.

İNCİRLİOVA’DA 3 ADAY

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Aytekin Kaya, ve Cumhuriyet Halk Partisi İncirliova Eski İlçe Başkanı Mustafa Çelik’in adaylıklarını açıklamasından Cumhuriyet Halk Partisi İncirliova İlçe Başkanı Cemal Özbay, 1 Aralık Cuma günü yapılacak olan CHP İncirliova İlçe Kongresi’nde tekrar aday olacağını açıklamıştı. Şu an görünen kongreye kadar başka aday çıkmazsa CHP İncirliova İlçe Başkanlığı seçimi için 3 aday yarışacak.

Üç adayda “İlçe kongresinde kim kazanırsa kazansın bir küslük yaşanmayacak. Seçilen arkadaşlara destek devam edecektir. Şu anda omurgası oluşturulmuş bir yönetimiz var. İnsanlar Cumhuriyet Halk Partisi'ne inanıp güveniyor. Geçmiş dönemde bu partiye destek veren herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

DİDİM’DE TEK LİSTE Mİ?

Didim’de CHP tek liste ile gidecek gibi görünüyor.
CHP Didim’de mevcut İlçe Başkanı Gökmen Karataş, “Önümüzdeki süreç gerçekten çok zorlu bir süreç. 45 ayda 5 seçim atlattım ama biraz yoruldum.2019 yerel ve genel seçimlerini yaşayacağız hep beraber. Bu süreçte aday olmayacağım. Ama partimin ve partililerimin yanındayım” dedi.

“Geçmiş geçmişte kalmıştır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) parti eğitmenlerinden ve bu sürecin en iddialı adayı Nurettin Koçak, “Geriye bakan önünü göremez zaten. Biz ileriye bakacağız. 2019 çok tehlikeli. Sadece sandıkta mücadele olmayacak. Göğüs göğse sokak çatışmaları olacak. Kaybettiklerini anladıkları anda bunlar yaşanacak. OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle bir devlet yönetiyorlar. Yok böyle bir şey. O yüzden biz hep beraber olacağız, birlikte olacağız. Hepimiz CHP’liyiz.” Dedi.

EFELER’DE 2 ADAY

17 Aralık 2017 tarihinde yapılacak ilçe kongresi öncesi açıklamalarda bulunan CHP Efeler İlçe Başkanı Mehmet Şık, göreve tekrar talip olduğunu belirterek; Hedefimiz, 17 Aralık’ta yapılacak olan ilçe kongremizi sağlıklı bir şekilde tamamlamak. Kazanan şu aday, ya da bu aday değil, gerçekten partinin kazanması çok önemli. Ben kazanmışım diğer taraf kazanmış arkadaşlar partimizden uzaklaşmış bunun hiçbir önemi yok, kazanmanın ön koşulu partiye kazandıracağımız şeyler. Kimseyi küstürmeden. En nihayetinde siyaset insan kazandırma sanatıdır. Partiye kimin daha fazla katkısı olacaksa o kazansın. Ama kimseyi ayrıştırmadan, safları keskinleştirmeden parti içinde bütünleyici bir kadronun kazanmasını canı gönülden diliyorum. Şimdiden aday olacak arkadaşlara da başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Hafta başı Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkan adaylığını açıklayan Barış Altıntaş ise“ 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde belediyelerle örgütü bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Aydın'da gücümüz çok fazladır. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 9'da ilçe belediyesine ve 3'de Milletvekiline sahibiz. Yatırımlarımız da tamam. Bu yatırımları halkımıza anlatmakta bir sıkıntı yaşıyorduk, bu sıkıntıyı aşmak için tek yumruk olacağız. Hedefimiz artık seçim kazanmanın ötesinde bir önceki seçimdeki farkı daha da yukarılara çıkarmak” dedi.

Aydın'da diğer ilçeler tek liste ile gidecek gibi...