Ekrem Oran'dan sanayi sitesi sözü

Ekrem Oran'dan sanayi sitesi sözü

CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, Çeşme ve Alaçatı'daki küçük sanayi sitesi sorununun çözüleceğini söyledi. 

Alaçatı'daki küçük sanayi sitesini ziyaret eden Oran, sanayi sitesi esnafı ile yaptığı söyleşide, şehir içinde kalan ve sıkıntı yaratan sanayi sitelerinin şehir dışında, modern bir sanayi sitesi yapılarak çözüleceğini anlattı. 

Güne, Alaçatı Küçük Sanayi Sitesi esnafıyla kahvaltı ederek başlayan Belediye Başkan Adayı Oran, küçük sanayi esnafının da, müşterilerinin de memnun olmadığını belirterek, "Sanayi sitelerimizin arıtması yok. Otopark, depolama sorunları var. Şehir içinde kalmaları da bir dizi sorunu beraberinde getiriyor. Çeşme turizmde büyüyecekse, daha çok otel açılacaksa, turizmi 12 aya çıkarmaya çalışıyorsak, benim küçük sanayi esnafımın da, arıtması, otoparkı, depoları da olan modern bir sanayi sitesi olmalı. Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile el ele, kol kola, ayrıca İzmir Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü ile birlikte, Belediye Kanunu'nun verdiği yetkiye dayanarak yapacağım. Küçük sanayi esnafımız, Çeşme'ye ve kendilerine yakışan, altyapı sorunu olmayan modern dükkanlarına kavuşacak" diye konuştu. 

Ecevit posteri duygulandırdı

Alaçatı Küçük Sanayi Sitesi'ndeki işyerlerini de ziyaret eden Oran, bir marangoz dükkanındaki çerçeveli Bülent Ecevit posterini görünce duygulu anlar yaşadı. 

Matbaa makinesinde çalıştı

Kendisi de matbaacı olan Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, sanayi sitesindeki bir matbaayı da ziyaret ederek, matbaa makinesinde bir süre çalıştı.

"Play-off hedefinize ulaşacağınıza inanıyorum"

CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, küçük sanayi sitesi ziyaretinin ardından, Çeşme sahasına gelerek, sahada antrenman yapan Çeşme Belediyespor futbolcuları ile söyleşti. Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün ve Teknik Direktör Zafer Çağın ve futbolcular tarafından karşılanan Oran, lig başlangıcındaki kötü gidişin ardından toparlanan ve lig sıralamasında üçüncülüğe yükselen futbolcuları ve yöneticileri kutlayarak, "Play- off hedefinize ulaşacağınıza ve Bölgesel Amatör Lig'e yükseleceğinize inancım tamdır. Her zaman sporun ve sporcunun yanında olacağız. Amacımız sporu her yaşa yaymak olacaktır. Ayrıca yelken, sörf ve su sporları branşlarını da açarak, üç tarafı denizle çevrili olan Çeşme'de çocuklarımızın su sporları yapma olanağına kavuşmasını sağlayacağız" diye konuştu. 

"Üretici kadınların yanında olacağız"

Belediye Başkan Adayı Oran, günün son ziyaretini ise Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ne (ÇEŞKA) ait Anne Mutfağı'na yaptı. Çeşmeli kadınların ÇEŞKA sayesinde üretimin içinde yer aldıklarını ve aile bütçelerine katkıda bulunduklarına dikkat çeken Oran, "Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'a, Çeşmeli kadınlarımızı böyle önemli bir kooperatif içinde topladığı için teşekkür ediyorum. Biz de ÇEŞKA'nın daha da büyümesi, daha farklı alanlarda da çalışabilmesi için gerekli desteği vereceğiz. Üretici kadınlarımızın her zaman yanında olacağız" şeklinde konuştu.