CHP İzmir’den o karara tepki

CHP İzmir’den o karara tepki

İzmir CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi’nin bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılması karşısında, “Operasyon siyasi ve keyfidir. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımızın verilmeyecek hesabı yoktur” dedi. 

Özgür TUĞRUL / YURT

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılması karşısında tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis salonundaki kamuoyuna yapılan açıklamayı İl Başkanı Asuman Ali Güven okudu.

Basın açıklamasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, PM Üyeleri, YDK üyeleri, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, ilçe belediye başkanları, il yöneticileri, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları destek verdi.

OPERASYON SİYASİ VE KEYFİDİR

AKP iktidarını hedef alan Başkan Güven, alınan kararın keyfi olduğunu ifade etti. Güven, “Değerli Basın Mensupları, Demokrasi, hak, hukuk ve adalet, bir ülkede insana saygılı yönetimin ön koşullarıdır. Demokrasi, hak, hukuk ve adalet, bu milletin ortak vicdanidir. Ve demokrasi, hak, hukuk, adalet, bizim için kutsaldır. Bugün ülkemizde, tüm kural ve kurumlarıyla işleyen bir demokrasi ve adalet anlayışından söz etmek maalesef mümkün değildir. İktidar partisinin ileri demokrasi söylemlerine rağmen, Türkiye'de demokrasi açıkça ihlal edilmekte, ilerleme değil ciddi bir gerileme yaşanmaktadır. Merkezi hükümet, muhalefet partilerine mensup yerel yönetimler üzerinde vesayetin de ötesinde açıkça tahakküm kurma çabasındadır. Muhalif belediyelerin projelerini geciktirme, zorlaştırma, yaptırmama adına atılan adımların da ötesine geçilerek, bu kez hukuksuz görevden alma süreci başlatılmıştır. Ataşehir Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi'ye yapılan, doğrudan milletin iradesine karşı bir operasyondur. Bu operasyon, siyasi ve keyfi bir kararın sonucudur. Çifte standarttır. Antidemokratiktir. Hukuksuzdur. Sadece muhalefeti susturmayı değil, aynı zamanda gündem değiştirmeyi de hedeflemektedir” dedi.

VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOKTUR!

Güven ayrıca, “İmar Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele kanunlarına karşı gelenlerin, haksız kazancın, haksız rantın adresi Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımız değildir. Atılan bu çamur bize asla ulaşmayacak, bizzat atanlar kirletecektir. Bize çamur atmaya çalışanlar, bulundukları bataklıkta çırpındıkça dibe vuracaktır. Parti ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşlara eşit hizmet götürmekten, görev yaptığı il, ilçe ya da beldeleri kalkındırmaktan başka bir amacı olmayan Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımızın verilmeyecek hesabı yoktur. Şimdi Türkiye'nin en aydınlık kentinden, demokrasinin kalesi İzmir'den sesleniyoruz; Yüce Türk milleti, Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'nin görevden alınmasına ilişkin kararın hukuki değil siyasi olduğunu ve altında nelerin yattığını çok iyi bilmektedir. Bu milletin vicdanında hiçbir belediye başkanımızı mahkum edemezsiniz. Bugün burada başta belediye başkanlarımız olmak üzere, PM ve YDK üyelerimiz, ilçe Başkanlarımız, il ve ilçe yöneticilerimiz, belediye meclis üyelerimiz ve ülkemizin kurtuluşunun, cumhuriyetimizin kuruluşunun kenti, İzmir'imizin il örgütüyle birlikte halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanlarının tek elden çıkmış senaryolarla, inandırıcılığı bulunmayan soruşturmalarla görevden alınmasına asla seyirci kalmayacağız. Haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin önünde asla diz çökmeyeceğimize, korkmayacağımıza, Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan asla ayrılmayacağımıza, tüm Türkiye'ye söz veriyoruz. Merkezi yönetimden, milli iradeye saygı istiyoruz. Ve asla unutmayalım ki adalet herkes için gereklidir” diye konuştu.