Erdem Gül ve İmamoğlu el ele: İstanbul'u da Adalar'ı da kazanacağız!

Erdem Gül ve İmamoğlu el ele: İstanbul'u da Adalar'ı da kazanacağız!

CHP’nin Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu el ele omuz omuza Adalıların karşısına çıktı. İmamoğlu; “Adalar’da Erdem Gül arkadaşım kazanacak” dedi. Gül ise, “Adalar’a bahar erken geldi. Sizlere onurlu ve adaletli bir belediye vaat ediyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde Adalar’a geldi. Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül ile el ele Adalıların karşısına çıkan İmamoğlu büyük coşku ile karşılandı.

Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül eşi Aslı Işık Gül, CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat ve partililerin yanı sıra Ada halkı tarafından alkışlar ve sevgi gösterileriyle karşılanan İmamoğlu’na eşi Dilek İmamoğlu da eşlik etti.

Büyükada motor iskelesinde yapılan karşılama töreninde Adalar Belediye Başkan adayı Gül ile CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmamoğlu yan yana durarak Adalıları selamladı. Adalılar Gül ve İmamoğlu'na çiçek hediye etti. 

Atatürk Meydanı’ndan Saat Meydanı’na kortej eşliğinde yürüyüş yapan partilere çevredeki esnaf da alkışlarla destek verdi. Büyükada Saat Kulesi Meydanı’nda da büyük bir karşılama vardı. Gül ve İmamoğlu burada kurulan platformda Adalılara hitap etti.

'ONURLU, ADALETLİ, VİCDANLI BİR BELEDİYE VAAT EDİYORUM'

Adalılara sevgi ve saygılarını sunarak konuşmasına başlayan Erdem Gül,  Bizim sloganımız 'Martın Sonu Bahar' ve görüyorum ki bahar Adalarımıza erken gelmiş. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu bize baharı getirdi” dedi ve ekledi: “ İstanbul’u alıyor muyuz? Alacağız! Adaları hiç sormuyorum bile.”

Erdem Gül,  sözlerini şöyle sürdürdü

“Adalı halkı dürüst, vicdanlı, haysiyetli,  onurlu bir halk. Biz de Adalıların karakterinde onurlu, adaletli, vicdanlı, dürüst, eşitlikçi bir belediye vaat ediyoruz. Adalarımızda Türkiye’nin her tarafından gelmiş insanlar olarak büyük bir zenginlik içerisinde, kardeşçe yaşıyoruz. İstanbul’u da aldığımızda bu kardeşliği daha da büyüteceğiz. Bekle bizi İstanbul diyoruz.”

'ADALAR’DA ERDEM GÜL ARKADAŞIM KAZANACAK'

 İmamoğlu ise bir yanına Başkan Adayı Erdem Gül’ü, diğer yanına Adalar Belediyesi’nin mevcut başkanı Atilla Aytaç’ı alarak Adalıların karşısına çıktı. 

“Burada Erdem Gül arkadaşım kazanacak. Burada bir samimiyet var. Bir yanımda Atilla Aytaç var diğer yanımda Erdem Gül. İnşallah Erdem Gül kazanacak ve Atilla Aytaç görevini devredecek” sözleriyle konuşmasına başlayan İmamoğlu, Adaların sorunlarını Erdem Gül ile birlikte çözeceklerini söyledi. 

'ADALARDAN DÜNYAYA KUVVETLİ MESAJLAR VERECEĞİZ'

Adalar’ın başlıca sorunlarını anlatan İmamoğlu  şöyle konuştu:

“’Adaların bir plan sorunu var; bu soruna hızlıca çözüm bulacağız. Adaların sahilinin korunması ve nitelikli kullanılmasını sağlayacağız. Adalara beraberce, el ele, kol kola düzen kuracağız. Buranın ekosistemi var,  binlerce yıllık florası var, koruyacağız.  Adalar’daki tarımı destekleyeceğiz. Bu güzelim Adalarda balıkçılıkla ilgili işbirliği yapacağız. Yani bu güzel kentin nimetlerini en kaliteli bir şekilde İstanbul’a servis edeceğiz. 

Adalarda bir fayton meselesi var, faytonculukla uğraşan hemşehrilerimiz  var. Bu süreci beraberce, en insani kurallarla, en vicdani kurallarla çözeceğiz. Hayvanları koruyarak, hayvanların bakımı ve çalışması ile ilgili süreçleri denetleyerek beraberce, ahlaklı bir biçimde süreci kollayacağız. Bakım merkezi kuracağız, her konuda işin içinde olacağız, dışardan uzaktan seyretmeyeceğiz yani kimseyi aldatmayacağız. 

Adalar’ın zengin bir mutfağı var; Türkü, Kürdü, Ermenisi, Rumu herkesin kendine has mutfağı var. Bu zengin mutfak kültürünün servis edilmesi ile ilgili burada kuracağımız enstitü ile Adalılarımızı destekleyeceğiz. Adaların halkına şunu söyleyin Adaları yaşayan insanların dertlerini dinleyen onlarla ortak çözüm üreten, ortak masa kuran, her adasına göre farklı vizyon ve gelişim planı yapan bu sürece dair ortak çalışmanın iki partneri olarak Erdem Gül ve ben; ama en önemli paydaşı olarak Adaların insanları bizim masamızda olacak. Burası hoşgörü adası.  Adalar’dan dünyaya kuvvetli mesajlar vereceğiz.“

'İSTANBUL’A DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ'

Siyasete farklı bir dil getirdiklerini hatırlatan İmamoğlu’nun konuşmasında hoşgörü,  kardeşlik, eşitlik, barış mesajları da vardı:

“İstanbul’a demokrasiyi getireceğiz. 31 Mart’a bugün itibariyle 13 gün kaldı, az bir zaman. Gerçekten ahlaklı, adil, partizanlığı bitiren, herkesi kucaklayan güzel bir anlayışı getireceğimize inandığımız için bize destek olmanızı istiyoruz. 

Televizyonlarda bizi anlatırken karalayan kötüleyen insanlar olabilir; umursamayın.  Birileri kavga isteyebilir. Ama biz kavga etmeyeceğiz kardeşim, biz kimsenin kalbini kırmayacağız. Biz kalpleri kazanarak İstanbullu kazanacağız. Onlar gibi kalpleri kırarak İstanbullu kazanma hedefi koymadık biz.

31 Mart’ta sandığa, oylarımıza tüm İstanbul’un oylarına hep beraber sahip çıkalım. Size söz veriyorum 1 Nisan sabahı bambaşka bir güne uyanacaksınız; derin bir nefes alacaksınız ve ne diyeceksiniz biliyor musunuz? İstanbul’un nefesi bile değişti, diyeceksiniz.  İşte o demokrasinin nefesi,   özgürlüğün barışın ve mutluluğun nefesi olacak.  Doya doya nefes alacaksınız 1 Nisan itibariyle…”

ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİLER

İmamoğlu, konuşmasının ardından Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül ile Adalar halkını tekrar selamlayarak kürsüden indi.

Gül ve İmamoğlu,  partililerle birlikte esnafı da ziyaret ettiler. Büyükada Çarşı esnafının sorunlarını ve önerilerini dinleyen ikili, ardından Heybeliada’ya geçtiler. Keyifli, esprili sohbetlerin yapıldığı ziyaretlerde Gül ve İmamoğlu, sorunları dinlerken, bu sorunları ortadan kaldıracak çözüm projelerini de anlattı.