Meral Akşener'den hükümete 16 Nisan 'şaibeli' referandum göndermeli Barzani tepkisi

Meral Akşener'den hükümete 16 Nisan 'şaibeli' referandum göndermeli Barzani tepkisi

Meral Akşener: Hükümet, Barzani'nin referandumunu engellemek istiyorsa bizim YSK üyelerini göndersin

Meral Akşener, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yarın (25 Eylül 2017) yapılması planlanan "bağımsızlık referandumu"na ilişkin olarak "Hükümete tavsiyem; Barzani'nin referandumunu engellemek istiyorlarsa derhal bizim YSK üyelerini göndersinler" dedi.

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nin yüzde 51.4 "evet" oyuyla kabul edildiği açıklanan halk oylaması sırasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri, "Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun"da geçersiz sayılan mühürsüz pusula ve zarfların, son anda geçerli sayılmasına karar vermişti.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından yapılan açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) "henüz vakit varken" bağımsızlık referandumundan vazgeçmeye çağırılmış, "tüm ikazlara rağmen bu referandumun yapılması halinde, Türkiye'nin, ikili ve uluslararası antlaşmalardan doğan hakkının mahfuz (saklı) tutulacağı" ifade edilmişti.

AKEŞENER: MUHTEREME SORMAK LAZIM SİZE SİZE KERKÜK MÜ IRAK TÜRK MÜ IRAK?

Sanatçı Kıraç 'Kerkük Zindanı' türküsünü seslendirmesinin ardından şimdi de aynı türkü için klip yayınladı. Klip sosyal medyada büyük ilgi görürken çok sayıda da beğeni topladı. Kıraç klibini sosyal medyada yayınlarken "Hey! Size söylüyorum!Kerkük Türk değilse bu türkü kimin!!" ifadelerini kullandı. Kıraç'ın tweetini alıntılayan Akşener ise "Kerkük Türk'tür.Ancak muhteremlere sormak lazım. Size Kerkük mü IRAK,Türk mü IRAK?" diye yazdı