Erdoğan'a gazilik istemişti, 'eski' olunca işler değişti: AKP'deki cemaatçiler özür dilesin

Erdoğan'a gazilik istemişti, 'eski' olunca işler değişti: AKP'deki cemaatçiler özür dilesin

Büyükçekmece Türkiye Gençlik Vakfı'nda (TÜGVA) AKP Büyükçekmece eski İlçe Başkanı ve meclis üyesi Recep Erol'un davetiyle AKP'lilerle buluşan AKP İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk dikkat çeken açıklamalar yaptı...

İstanbul Büyükçekmece Türkiye Gençlik Vakfı'nda (TÜGVA) AKP Büyükçekmece eski İlçe Başkanı ve meclis üyesi Recep Erol'un davetiyle AKP'lilerle buluşan AKP İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk dikkat çeken açıklamalar yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sevgisiyle bilinen ve Erdoğan için 'gazilik' unvanı istemesiyle hatırlanan Külünk, FETÖ lideri Fethullah Gülen ile fotoğrafları olan AKP’lilere seslenerek, “O dönem fotoğraf çektiren arkadaşlarımız 2007'de vesaire ne zaman gitmişlerse çıkın bu topluma özeleştirinizi yapın. Özür dileyin” dedi.

Külünk, 23 Haziran seçimi öncesi partililere uyarılarda bulundu. 31 Mart öncesinde AKP teşkilatlarında yanlış bir gidiş olduğunu şimdi ise yeniden bir uyanış sürecinin başladığını belirten Külünk, “Bu gidişte hareket edersek bereket var. Öbür türlü 31 Mart'taki eksiklikleri saatlerce konuşabiliriz. O yüzden geçmişten ders alarak şimdi önümüze bakma vaktidir” dedi.

SİYASETTE TEŞKİLAT ÖNEMLİDİR
Gazete Damga'nın haberine göre AKP teşkilatlarının büyük bir önem taşıdığını kaydeden Külünk, 23 Haziran yaklaşırken teşkilatlarda aranan birlik ve beraberliğin yeniden sağlanmaya başladığını anlattı.

Külünk, “Siyasetteki birçok yılım teşkilatlarda geçti. Ben ilk defa bir parti teşkilatının millet tarafından bu kadar dikkatle takip edildiğini gördüm. İlk defa gördüm. Bunun ötesinde parti teşkilatları kongre yapar, genelde dar bir grup gelir. Hatta kongrede genel başkan gelir konuşur, herkes çeker gider. İlk defa ise milletin teşkilatlarla ilgili bu kadar çok ilgi ve alaka gösterdiğini gördüm. İlk defa millet teşkilatlar üzerinden partimize dair kanaat veriyor. Bu müthiş bir şey inanılmaz bir güç. Çünkü siyasal hareketlerde teşkilatlar önemlidir. Bu millette bu teşkilatı sahipleniyor” diye konuştu.

SOSYAL MEDYA BİZİ UYARIYOR
Sosyal medya kullanımının önemine de değinen Külünk, sosyal medya üzerinden vatandaşların yapmış olduğu uyarıların ciddi alınması gerektiğini söyledi. Külünk, “Sosyal medya kullanıyorum herkes kızıyor ben mutlu oluyorum. Orası senin hata yapma payını aşağı çekiyor. Seni uyarıyor. Mesele vatandaş diyor ki; ‘Metin Bey, şuradan geçerken bana niye selam vermedin?’ diyor. Ne güzel değil mi? Sosyal medyada insanlar böylece sizi denetliyor. Orada iyi olursanız, iyi kullanırsanız sizin lehinize. Sosyal medya bize davranış tipi olarak diyor ki müslüman gibi davran. Yalan söyleme, haksızlık yapma, hukuksuzluk yapma, adil ol, eşit ol, adaletli ol diyor. Sosyal medyanın bütün disiplini bu kavramlar üstüne. Bu kavramlarda zaten bize ait kavramlar. Şimdi bir de yeni moda çıktı. Bazıları Twitter'ımı hacklediler diyor. Yalan. Ne yapıyorlar? Kapatıp, geçmişteki hafızasını siliyorlar. Şu zaman şunu demiştin demesinler diye. Oysa sosyal medya sizi dürüst olmaya davet ediyor” ifadelerini kullandı.

TOPLUM İRİTE OLUYOR
23 Haziran seçimi öncesi AKP içerisindeki bazı isimlerin özeleştiri yapması gerektiğini de anlatan Külünk, “Toplum en çok neden irite olur? FETÖ hainiyle fotoğrafları olanlardan. Toplumun bundan irite olmasından daha doğal bir şey var mı? Toplum bu konuda haklı. O dönem fotoğraf çektiren arkadaşlarımız 2007'de vs ne zaman gitmişlerse çıkın bu topluma özeleştirinizi yapın. Özür dileyin. Milletin karşısına çıkın insanlara değer verin. Biz hata yaptık deyin. Hiçbir şey olmamış gibi yaptığınız zaman toplum infial duyuyor. Çünkü eski dönem bitti. Artık her şey açık. İnsanlar diyor ki seneler evvel bunu yazmışsın şimdi ne oldu diyor. İnsanlar bu konuda haklı. Ben de attığım tweetlerden kitap çıkardım. Neden? Toplum beni yargılasın diye. Sosyal medyayı ben bize bir iyilik olarak görüyorum.  Siyasetçi her zaman sorgulanan insandır. Toplumun önünde duran insandır. O anlamda bizim söylediklerimiz konusunda bir özeleştiri sürecinden geçmemiz lazım. Bunu yapmak zorundayız. Bunu yapmazsak olmaz. Biz söylediklerimizle uyuşmazsak bu topraklarda başarılı olamayız” şeklinde konuştu.

CHP'Lİ VATANSEVERLER VAR
CHP'nin üst yönetimiyle parti tabanının ayrı tutulması gerektiğini de ifade eden Külünk, kimseyi ayrıştırmadan bir yol haritası izlenmesi gerektiğini belirtti. Külünk, “CHP'nin tabanında bu topraklara ait sağlam güçlü bir kitle var. Farklı düşünebiliriz ama söz konusu Türkiye ise orada adam gibi duracak ciddi bir taban var CHP içerisinde. Bakın 15 Temmuz hain darbe girişimi olduğunda CHP'li Tekirdağ Belediye Başkanı çıkıp ne dedi? ‘Cumhurbaşkanımızın arkasındayız’ dedi. Bunları da görmemiz lazım” dedi.