Erdoğan: Acaba AK Parti'yi biz iktidardan nasıl indirebiliriz?

Erdoğan: Acaba AK Parti'yi biz iktidardan nasıl indirebiliriz?

Erdoğan, "Bunların Türkiye'deki tek hedefleri nedir biliyor musunuz? Acaba AK Parti'yi biz iktidardan nasıl indirebiliriz? Dertleri bu ama indiremeyecekler. Buna güçleri yetmez" ifadelerini kullandı...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili olarak, "Milletin verdiği kredi sonsuz değil, verdiğimiz sözleri tutmamız gerekiyor. Ankara ve İstanbul'da kaybetmedik kazandık" dedi.

AKP grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

- Milletin verdiği kredi sonsuz değil, verdiğimiz sözleri tutmamız gerekiyor. Ankara ve İstanbul'da kaybetmedik kazandık.

- İstanbul ve Ankara'da vitrin anlamında kayıp yaşadık ama ilçe ve meclislerde seçimi kazandık.

- İlçeler bazında baktığımızda kahir ekseriyetini aldık mı? Her ikisini aldık. Meclislerde buralarda kahir ekseriyet İstanbul'da, Ankara'da bizde mi, bizde. Bu belediyelerin çalışmasının şekli buralardır. başkanın buralardaki hareket kabiliyeti Meclis'tir, komisyonlardır. Buralarda gerekli olan desteği sağlayamadığı sürece istediği gibi adım atamaz. Sen doğru bir iş yapmadığın zaman tabii ki seni çalıştırmayacak. İşin aslı bu.

'TÜRKİYE S-400 ALMIŞTIR'
Erdoğan, "Türkiye S400 savunma sistemlerini alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik." diyerek, "(S-400) Uygun fiyatla olmanın yanında ortak üretime de geçebilme sözünü alarak sözleşmemizi imzaladık. İnşallah kısa zamanda da geliyor" şeklinde konuştu. Erdoğan, "Bunların Türkiye'deki tek hedefleri nedir biliyor musunuz? Acaba AK Parti'yi biz iktidardan nasıl indirebiliriz? Dertleri bu ama indiremeyecekler. Buna güçleri yetmez" ifadelerini kullandı.

DOĞU AKDENİZ
Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin hakkını, hukukunu, çıkarlarını gözetmeyen hiçbir adımın atılmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda tüm seçenekler masamızda olmaya devam edecektir" dedi. 

'TÜRKİYE F-35'LERİN SADECE MÜŞTERİSİ DEĞİL'
Erdoğan, Türkiye'nin F-35'lerin sadece müşterisi değil, aynı zamanda üretim ortağı olduğunu iddia etti.

'ASKERLİKTE ZAAFİYET' İDDİALARI
Erdoğan, "Askerlikte devrim niteliğinde bir reformu hayata geçiriyoruz. Bu, yılların bir beklentisiydi. Bu yılların beklentisini şu anda biz devreye aldık" ifadelerini kullandı. Yeni askerlik kanunuyla yükümlülerin yarıya yakınının hemen terhis olacağını, kalanların görevlerine devam edeceğini kaydeden Erdoğan, "Yükümlü askerlikle ilgili sıkıntılar ve ihtiyaçlar varsa çözüm ürütmek, ülkenin yöneticileri olarak bizim asli görevimizdir" dedi.

Erdoğan, "Bu düzenleme bir yandan profesyonel askerliği yaygınlaştıracak, diğer yandan da bu ülkenin tüm evlatlarının temel askeri eğitimden geçmesini sağlayacak bir anlayışla hazırlanmıştır" şeklinde konuştu.

Yeni askerlik sistemi ile ilgili Erdoğan, "Ne ülkemiz sınırları içinde ne de KKTC başta olmak üzere ülkemiz sınırları dışında hiçbir aksaklık yaşanmayacaktır" dedi.