Erdoğan: AK Parti çatısını beğenmeyip başka çatılar arayanlar var

Erdoğan: AK Parti çatısını beğenmeyip başka çatılar arayanlar var

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yozgat'ta halka seslendi. Erdoğan, "Anlaşılan o ki AK Parti çatısını beğenmeyip kendilerine başka çatılar arayanlar var" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat'ta düzenlediği mitingde projektörle HDP'li milletvekillerinin eski konuşmalarından görüntüler yayınlayarak, "Size ülkemizi böldürtmeyiz" dedi. "Biz Kürt kardeşlerimize, vatandaşlarımızla muhabbetimizi koruruz. Ama Kürtçülük yapan adam bu şekilde ülkemizi bölmeye çalışanlara da yüz vermeyiz" diyen Erdoğan, "Şimdi de o kayyum atanan yerleri geri alacağız diyorlar. Devletin belediyeye verdiği imkanları Kandil'e göndermeye çalışırsanız biz yine hemen kayyum atarız" diye konuştu. 

Öte yandan Erdoğan, AKP’den yeniden aday gösterilmeyen ve istifa eden Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın ismini anmadan göndermede bulundu. Yozgatlılardan Ankara'daki yakınlarının AKP'nin adayı Mehmet Özhaseki'yi desteklemesini isteyen Erdoğan, "Ak Parti çatısını beğenmeyip kendisine başka mecralar arayanlar var. Bunlara yatırımın, projenin asıl kaynağının asıl bu kardeşiniz olduğunu gösterelim" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Ülkemizin içinden geçtiğimi kritik dönemde destek bekliyorum" diyerek halka seslendi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Yozgat, Kırıkkale'den Ankara'ya, Kayseri'den İstanbul'a kadar tüm Türkiye'de yaşayan bir şehirdir. Gidin Avusturya'yı Yozgat'ı Türkiye'nin en büyük şehri sanırlar. Pek çok Avrupa ülkesinde yüz bin Yozgatlılar hayatlarını sürdürüyor. Bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerde Yozgat hep ilk sıralarda yer aldı. Bir kez daha sizlerden destek istiyorum. Ülkemizin içinden geçtiğimi kritik dönemde destek bekliyorum.

"Biz yatırımlarımızla, hizmetlerimizle Yozgat'a layık olmaya çalıştık. Yozgat'a 12 katrilyon lira yatırım yaptık.

"Yozgat yerinde saymamalı, hatta mevzi kaybediyorsa ellerimizi başımızın arasına alıp düşünmeliyiz. Fuat Oktay Bey hemşeriniz, aynı şekilde Cemil Çiçek Bey hemşeriniz, Bekir Bozdağ Bey hemşeriniz. Bürokrasinin siyasetin her konumunda Yozgatlı kardeşleriniz var. Yozgat'ı üzeni biz de üzeriz.

"Ak Parti çatısını beğenmeyip kendisine başka mecralar arayanlar var. Bunlara yatırımın, projenin asıl kaynağının asıl bu kardeşiniz olduğunu gösterelim. (31 Mart seçimlerinde AKP’den yeniden aday gösterilmeyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, bağımsız aday olarak seçimlere girmeye karar verdiğini duyurmuştu.)

"Yepyeni bir dönemi başlatmaya hazır mıyız? İlk müjdeyi veriyorum bu dönem için, yeni kurulacak askeri eğitim birliklerinden ilkinin yeri Yozgat olacak.

"Kılıdçaroğlu, Bay Kemal FETÖ'den gözaltına alınan avukatına götürüp Ankara'da en büyük ilçelerinden birinde belediye başkanı adayı gösteriyor. Özellikle Özhaseki kardeşimi ve diğer adayları desteklemeniz konusunda tavsiyede bulunmanızı istiyorum. En güçlü aday o. Sizden telefonlarınızla Ankara'daki hemşerilerinizi aramalısınız.

"(HDP'lilerin eski miting konuşmalarından kısa kısa bölümler paylaşan Erdoğan) Size ülkemizi böldürtmeyiz. Biz Kürt kardeşlerimize, vatandaşlarımızla muhabbetimizi koruruz. Ama Kürtçülük yapan adam bu şekilde ülkemizi bölmeye çalışanlara da yüz vermeyiz. O açtıkları çukurları onları gömdük. Şimdi de o kayyum atanan yerleri geri alacağız diyorlar. Devletin belediyeye verdiği imkanları Kandil'e göndermeye çalışırsanız biz yine hemen kayyum atarız. 

"Bölücü örgüt bu partiler üzerinden her yerde sandıklara sızmanın hesabını yapıyor. Millet oyu CHP'ye, adı İyi kendi karışık partiye verecek. Ama buralarda kendi boruları ötecek. Milletimizin bunlara fırsat vermeyeceğini düşünüyorum. Biz ittifakımızı sizler önünde kurduk, zillet ittifakının ise bir ucu Pensilvanya'da bir ucu Kandil'de. Bunların derdi Türkiye'yi daha iyi yönetmek değil eski istikrarsız, sefalet günlerine döndürmektir amaçları. Bizim yaptığımız her şeyi iptal edeceklerini,geriye döndüreceklerini söylüyorlar. Biz inşa etmenin, onlar yıkmanın, kasmanın hesabını yapıyorlar. Onlara değil ülke, tek bir buzağı bile emanet edilmez. Çünkü akşam olmadan kaybedip gelirler. Türkiye'nin önündeki fırsatları bu çapsızlar yüzünden kaçırmasına ne bizim ne milletimizin gönlü razı olur.