Erdoğan, anketlerde yüzde 50'yi göremedi; 18 bakan diken üstünde

Erdoğan, anketlerde yüzde 50'yi göremedi; 18 bakan diken üstünde

Ankara'da AKP çevrelerinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geniş çaplı bir kabine revizyonuna gideceği iddiası yaygın bir şekilde konuşuluyor. Tarih konusunda ocak ya da büyük kongrenin yapılması beklenen nisan ayı işaret ediliyor.

Anketlerde AKP’nin cumhurbaşkanlığı seçimi için gerekli yüzde 50’yi görememesi yeni bir kabine revizyonunu gündeme getirdi. Hükümetin bir seçim kabinesi kuracağı ve 18 bakanın değiştirilebileceği belirtiliyor.

AKP, en geç mart ayında bitmesi planlanan il kongrelerinin ardından büyük kongre kararı alacak. Büyük kongre için yıl sonuna kadar zaman olmasına karşın, partinin seçimlerden önce yeniden yapılanma için kongresini en geç nisanda yapacağı ve ardından yeni MYK ve MKYK’nın belirleneceği belirtiliyor. Yeni yönetimin hemen ardından da ‘seçim kabinesinin’ belirleneceği ifade ediliyordu. Parti yönetiminin, ‘büyük olasılık’ olarak paylaştığı bu planda değişiklik yapıldığı iddia ediliyor.

AKP kulislerinde son bir ayda yoğun şekilde kabine değişikliğinin ocak ayına çekildiği konuşuluyor. Erdoğan’ın kabine değişikliği için büyük kongreyi beklemeyeceği ve sürpriz şekilde ocak ayı içerisinde, kabine değişikliğine gideceği iddia ediliyor.

Kulislerdeki iddialara göre kabine revizyonunda değişecek bakan sayısının 18’i bulabileceği iddia ediliyor. Bu ihtimalin, sadece siyasi kulislerde değil, bakanlıkların üst düzey yönetici ve bürokratları arasında da dillendirilmeye başlandığı belirtiliyor.

AKP kulislerinde, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep ve Antalya gibi büyük kentlere hâlâ bakan olan isimlerin gönderileceği de öne sürülüyor.