Erdoğan: Binalar yükseldi yollar büyüdü fakat...

Erdoğan: Binalar yükseldi yollar büyüdü fakat...

Erdoğan AKP'nin düzenlediği Şehircilik Günü toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Ülkemizin geleceğinin inşasını üstlenen AKP kadroları her konuda bilgi ve birikim sahibi olmak zorundadır. Birer siyasi temsilci olmanın ötesinde birer kanaat önderi ve dava insnaı olmakla beraber milletle aramızda köprü olmalıdır. 

"31 Mart seçimelrindne alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum.

"Biz İstanbul'u kendi kimliğimizle daha da geliştirdik.

"Bizim tüm şehirlerimizde taşla toprak arasında insanımızın kültürünü görürsünüz. Bir şehri aziz kılan o şehrin sakinelridir derken şehirle insan arasındaki ilişkiyi analtırlar. Yahya Kemal bizim şehirlerimizi, "Ecdat bir eyre yerleşeceği zaman önce mescidini yapar, onun yerine hamamını kondurur, yakınına da mezarlığını seçer" diye anlatır. Yani şehircilik anlayışı bu ve böylece toprak imana gelir diyordu. Şimdi böyle bir anlayış var mı? Diyoruz ki dikey mimari yok yatay miamrı. Önce mescit, sonra sosyal donatı ağı, okuldur.Onun ardından çevrecilik, yeşillendirme ve bu arada inşaatlrın devamı.

Vatandaş diyecek ki, 'Buraya yerleşilir.' Biz ağaç kesen bir iktidar olmadık, ağaç diken iktidar olduk. (Kılıçdaroğlu'na) Çıkmış okul yapmaktan bahsediyor. Bay kemal sizin zihninizin köşesinde böyle bir şey yok. Bu kadar analtıyoruz kulağı duymuyor, ne kadar öğretmen atadık analtıyoruz, kulağı duymuyor."

-Şehirlerimize yeterince sahip çıkamamış olmamız en büyük kaybımızdır

-Binalar yükseldi yollar büyüdü fakat gönül çoraklaşmasının önüne geçmekte başarılı olamadık

İMAR BARIŞI 

-Sıkıntılı yerlerin yaklaşık yarısı imar barışından faydalanacak gibi görünüyor

Ayrıntılar geliyor...