Erdoğan, Binali Yıldırım'a sahip çıktı

Erdoğan, Binali Yıldırım'a sahip çıktı

AKP'de çatlak iddialarında Erdoğan’ın Binali Yıldırım’a desteği, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’ndeki son tabliyenin vidalanması törenine de yansıdı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde son tabliyenin vidalanma töreni siyaseten anlamlı bir görüntüye de sahne oldu. AKP'de artık gün yüzüne çıkan Ahmet Davutoğlu-Binali Yıldırım yarışı, “son vidaların sıkıştırılması” töreninde de gözlerden kaçmadı. Son vidaların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu tarafından sıkıştırılacağı törende Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sahip çıktı, bir yanına Davutoğlu’nu, diğer yanına da Yıldırım’ı alarak objektiflere poz verdi.

Bir destek de Arınç’tan geldi

AKP’li eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a destek çıktı. Arınç bir soru üzerine, Binali Yıldırım’ın Genel Başkanlık ve Başbakanlık için hazırlandığının ipucunu vererek, “Yıldırım’a geçmiş olsun. Oğlu yanlış yapmıştır kendisine sorarsınız, ama bir siyasetçiyi küçük düşürmek yargılamak, başbakan, genel başkan olma iddiasında olan birinin önünün kesilmesi aşağılık bir durumdur” dedi.

“Münafık tipler varsın tökezlememizi beklesinler”

AKP'DEçatlak iddilarına konunun taraflarından biri olarak gösterilen Başbakan Davutoğlu, veryansın etti. Davutoğlu, kendisiyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım arasındaki çekişme ve AKP'de çatlak iddialarına ilişkin ilk kez konuştu. Antalya'nın Kepez ilçesindeki toplu açılış töreninde konuşan Davutoğlu, "Varsın başkaları parti içi kavgaları, ihtilafları siyaset zannetsinler. Varsın medya üzerinden siyaseti dizayn etmek isteyen münafık tipleri AK Parti'nin, parti içi tartışmalarla tökezlemesini, yavaşlamasını beklesinler" diye konuştu.

Davutoğlu fotoğraftan Binali Yıldırım'ı çıkarmıştı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından törenle ilgili fotoğraflar paylaşmış, bu fotoğraflarda Binali Yıldrım'ın olmaması ve kareden özellikle çıkarılması dikkat çekmişti.