Erdoğan, CHP ve İYİ Parti'ye yüklendi: Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge mi var?

Erdoğan, CHP ve İYİ Parti'ye yüklendi: Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge mi var?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçmişte Kürt meselesi üzerinden yaptığı açıklamaların tersine eleştirilerde bulunarak CHP ve İYİ Parti'ye yüklendi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingte konuştu. Geçmişte Kürt meselesi üzerinden MHP ve CHP'ye eleştirilerde bulunup, "Meclis tutanaklarına bakarlarsa, orada 'Kürdistan' kelimesini görecekler" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kez CHP ve İYİ Parti'ye yüklendi. Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan'da kazanacağız" açıklamasını hatırlatarak, "Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Peki bu Bay Kemal bu açıklamayı yapanlarla nasıl oluyor da beraber gidiyor? Bu İYİ Parti nasıl oluyor da bu ülkeyi bölmek isteyenlerle beraber yürüyor?" ifadelerini kullandı.

Geçmişte MHP ve CHP'yi Kürt meselesi üzerinden eleştirip, "Meclis tutanaklarına bakarlarsa, orada 'Kürdistan' kelimesini görecekler. Doğu ve Güneydoğu'nun Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler" diyen Erdoğan, bu kez "Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge mi var?" diye sordu.

CHP ve İYİ Parti'yi HDP ile yan yana gelmekle eleştiren Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan'da kazanacağız" şeklindeki sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi:

Şu anda beraber oldukları partinin eş başkanı ne diyor biliyor musunuz? Biz "Kürdistan'da oylarımızı HDP'ye vereceğiz" diyor. Kardeşlerim, Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Peki bu Bay Kemal bu açıklamayı yapanlarla nasıl oluyor da beraber gidiyor? Bu İYİ Parti nasıl oluyor da bu ülkeyi bölmek isteyenlerle beraber yürüyor? Hale bak. Ondan sonra batıda da "Ak Parti'yi ve MHP'yi yok etmek için çalışacağız" diyor. Öyleyse biz daha çok çalışıp bunları sandığa gömeceğiz.