Erdoğan'da itiraf etti... Karadeniz böyle bitirildi!

Erdoğan'da itiraf etti... Karadeniz böyle bitirildi!

Rize'de İl Danışma Meclis'i toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz yaylalarının inşaat ve turizme feda edilmesi hakkında, Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka, ama biz Ayder’i kirlettik rezil ettik' dedi.

Erdoğan, Rize’de AKP İl Danışma Meclisi’nde konuştu. Ayhan Oğan’ın “Yeni bir devlet kuruluyor” sözlerine karşılık Rabia işaretiyle yanıt veren Erdoğan; “Bu dörtlü Ak Parti’nin manifestosudur. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” dedi.

Karadeniz’in yaylalarının Arap turistler tarafından sıkça ziyaret edildiğini belirten Erdoğan, bir yandan inşaat ve turizm sektörünün gelişmesini teşvik etti, öte yandan yapılaşma konusunda eski hatalara düşülmeyeceğini umduğunu söyledi.

Erdoğan’dan itiraf: “Ayder’i kirlettik rezil ettik”

Trabzon Uzungöl’ün etrafının yapılaşmaya açılmasıyla gölün etrafı binalarla örülmüş adeta bir site havuzuna dönmüştü. Erdoğan Ayder’in şu andaki halinin Türkiye’yi temsil edemeyeceğini söyleyerek “Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka, ama biz Ayder’i kirlettik rezil ettik” dedi. Erdoğan da Uzungöl örneğini verdi, Rize’de doğru dürüst bir otelin olmamasından şikayetçi oldu:

Bugün İçişleri Bakanımızla da Uzungöl’ü konuştuk. Aynı değişim ve dönüşümü de Uzungöl’de yapmamız lazım. Bunlar çekim alanı, bunu yaptığımız anda ben inanıyorum ki buraya gelenlerin sayısı çok ama çok fazla olacak. Rize’de bizim doğru dürüst bir otelimiz yok. Buraya gelenler nasıl kaçacağım diye düşünüyor. Bazı arkadaşlarımızı teşvik ediyoruz. Bunlar otel olayına girmeleri halinde Rize biraz rahatlayacak.

“Teşkilatlarda kapsamlı bir değişiklik yapmak zorundayız”

AKP teşkilatlarında kapsamlı bir değişiklik yapmak durumunda olduklarını kaydeden Erdoğan “Teşkilatların bir kısmında metal yorgunluğu gördüğümü ifade ettim. Teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişiklik yapmak durumundayız. Bu konuda kararlıyım” dedi.
Yerel seçimleri alamazsak başkanlık seçimlerinde önümüze psikolojik bariyer çıkar

2019’da ilk olarak sınavlarını yerel seçimlerle vereceklerini belirten Erdoğan bu seçimden çok iyi bir netice almaları gerektiğini aksi halde milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için önlerine psikolojik bir bariyer çıkartılabileceğini söyledi.

“Yüzde 50’yi aşmanın zorluğunu gördük”

AKP’nin asıl imtihanının 2019 Kasım’ında olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Yüzde 50’in üzerinde oy almanın zorluğunu Cumhurbaşkanlığı seçimin de ve 16 Nisan halk oylamasında gördük. Bunu başardığımız gün Allah’ın izniyle durum çok daha farklı olacağız. Öncelikle bizim Ak Partililer olarak sapasağlam durmamız lazım” dedi.