Erdoğan'dan AKP'li belediye başkanlarına uyarı

Erdoğan'dan AKP'li belediye başkanlarına uyarı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 belediye başkanının görevden alınmasının ardından ilk kez belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın habarine göre Erdoğan, belediyelerde operasyonların devam edeceği sinyalini verdi. 

Erdoğan önceki gün Cumhurbaşkanlığı’ndaki toplantıda, 2019 Mart’nda yapılacak yerel seçimlere kadar neler beklediklerini sıraladı. Toplantıya 50 kadar AKP'li belediye başkanı katıldı. Başkanlar sorunları sıralarken, Erdoğan zaman zaman sert uyarılarda da bulunarak şunları söyledi:

YEREL SEÇİMİ ALAN KAZANIR

“2019 yılında üç önemli seçim yapılacak. Bu seçimlerin en önemlisi yerel seçimlerdir. Biz başarımızı yerel seçimlerde aldığımız sonuçlara borçluyuz. 2019’un ilk seçimi olan yerel seçimlere, güçlü başlayıp güçlü tamamlamalıyız. Yerel seçimler her şeyin belirleyicisi olacak. Partilerin başarısında belediyelerin rolü çok büyüktür. Demokrasinin başlangıcı ve bitimi yerel yönetimlerdir.

Bazı başkanlar görevden alındı. Kimse ‘Bu değişimler bitti’ diye düşünmesin, denetimimiz sürecek. Halkla irtibatını koparan, halkın beklentilerine cevap vermeyen, vatandaşın desteğini kaybedenlerle yola devam edemeyiz. Bunun için 2019’u da beklemeyeceğiz. Verdiği sözü tutmayan, hizmetleri aksatan, vatandaşı sıkıntıya sokan uygulama yapanlarla yola devam etmeyeceğiz. Kusura bakmasınlar. Kimseyi başıboş bırakacak değiliz.

YOLLARIMIZI AYIRABİLİRİZ

Onlar arkadaşımız olabilirler ama vatandaşın ve partinin hukuku hepsinin üstünde. Bu nedenle bazılarıyla yollarımızı ayırmak zorunda kalabiliriz. Belediyelerdeki değişimleri de bu çerçevede değerlendiriyoruz. Parti ilkeleri ile hareket eden, başarıyı yakalayanlarla yola devam edeceğiz. Sizden istediğim, vatandaşın sesine kulak verin. Başarımız için hizmetlerinizi zamanında yerine getirin, sözünüzü tutun. 

YURTDIŞINA ÇIKIŞ UYARISI

Bazı belediye başkanları çok yurtdışına çıkıyor. Belediyelerle ilgili inceleme yapma bahanesiyle yurtdışına gitmeyin. Gidip neyi inceleyeceksiniz yurtdışında? Türkiye’de güzel uygulamalar var. Bundan şikâyet edenler var ama belediye başkanlarının yurtdışına çıkıştaki izin prosedürü devam edecek. Aksi halde suistimal edenler var.”