Erdoğan'dan 'saray ittifakı' uyarısı

Erdoğan'dan 'saray ittifakı' uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP il toplantısında konuştu. Erdoğan toplantıda partisinin 14 adayını daha açıkladı.

Erdoğan'ın AKP'nin 14 belediye başkanı adayını daha açıkladı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Partisinin 14 adayını açıklayan Erdoğan, AKP teşkilatını da Cumhur İttifakı konusunda uyardı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Oldukça kapsamlı bir gündemle toplanan G20 Zirvesi'nde pek çok konuyu ele alma fırsatı bulduk. Devlet ve hükümet başkanları ile ikili görüşmeler, heyetler arası görüşmeler yaptık. Zirve sonuçlarıyla ilgili görüşlerimizi uluslararası medya ile paylaştık. Ardından Paraguay ve Venezuela'ya geçtik.

Bu ülkede ne zaman Türkiye'yle ilgili bir konu gündeme gelse aleyhimizde zehir zembelek açıklamalar yapıyor. Kılıçdaroğlu'nun bu kişiyle ne konuştuğunu merak ediyorum. CHP'nin Genel Başkanı'nın Almanya'da buluştuğu diğer kişileri isimlerini vermek istemiyorum kamuoyunda PKK'nın temsilcileri olarak tanınıyor.

Kılıçdaroğlu'nun bu panelde şahsımızın Almanya'ya yaptığı ziyareti dle getirdiği anlaşılıyor. Bunlar sana bir yarar sağlamaz. Bu seçimde daha farklı bir şey alman zaten mümkün değil. Yıllardır bu kişinin yalanlarını, çarpıtlamalarını, tutarsızlıklarını ifşa etmekten biz yorulduk. Kendisi hakkında açtığımız davaların haddi hesabı yoktur. Eskilerimizin dediği gibi konuş konuş faydası yok.

"SOKAKLARA PARTİ BAYRAKLARI ASMAYACAĞIZ"

Çok eskilerden beri yerleşmiş bir seçim kampanyası anlayışı vardır. Şehirlerimizin caddeleri parti bayraklarıyla afişlerle, bayraklarla donatılır. Sonra biz bununla ilgili bir düzenleme yaptık ama buna rağmen kimse buna riayet etmedi. Bu kampanya tarzı uzun süre siyasette bir güç gösterisi olarak rivayet etti. Günümüzde buna artık ihtiyaç yok. Bunu çok ilkel buluyoruz. Gerek açık hava reklamcılığı gerek internet reklamcılığı partilere çok geniş imkânlar sunuyor. Şehirlerimizi kirleten bir hale geldi eski yöntemler. AKP olarak gürültü ve görüntü kirliliği olan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz.

CUMHUR İTTİFAKI

Gerek şahsım, gerek Sayın Bahçeli, gerekse bu süreci yürüten arkadaşlarımız, kalan yerler için nihai kararımızı da vereceğiz. Teşkilatımdan isteğim Cumhur İttifakına kimse gölge düşürmeye kalkmasın. Dayanışma içinde olacağız, genel merkezlerin almış olduğu kararlara uyacağız. Herkes kendine göre bir şey uydurmaya kalkarsa bunun adı kakofoni olur. Biz ortaya tamamen öyle bir orkestra çıkaralım ki bu böyle olmasın, senfoni olsun. AK Parti zaten böyle bir senfoninin kurucusudur. Burada dinlendirici bir yapı vardır. İnşallah bunu bizim belediyeciliğimizde de her tarafa yayma şansını yakalayacağız. 

Belediyecilik zaman akla AK Parti belediyeciliği gelecek. Merkezi yönetim olarak tüm ülkemize bu yatırımlarımızı yapıyoruz. 100 günlük paket açıklanmıştı, önümüzdeki günlerde ikinci 100 günlük paketi de açıklayacağız. Özellikle, ortaya bir şey koyacağız. İlk ipuçlarını verdik; millet bahçeleri, millet kıraathaneleri dedik.