Erdoğan: Darbeyle gelen bir siyasetçi değilim

Erdoğan: Darbeyle gelen bir siyasetçi değilim

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Cristian Kabore Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan Sudan'da askerin yönetime el koymasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbeyle gelmediklerini söyledi. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: 

“Malumunuz darbe ile gelmiş bir siyasetçi değilim belediye başkanlığımdan bu yana sürekli sandıkla gelen ve darbeye muhatap olan bir insanım. Darbenin ne olduğunu ve neler katıp neler götüreceğini bilen bir insanım. Bu dünya tuhaf bir dünya darbeye karşı olan insanların daha sonra darbecilerle nasıl iş tuttuklarını görüyoruz.

Sudan bizim köklü tarihi ilişkilerimizin olduğu bir ülke. Bu köklü ilişkilerimizin tabii ki devamından yanayız. Temennim odur ki suhuletle, bir kardeşlik ağı içerisinde Sudan bu işi başarmalı ve normal demokratik süreci çalıştırmaya girmelidir diye inanıyorum. Milli uzlaşı temelinde ve barış içinde Sudan'ın bu süreci atlatması en önemli temennimdir.

Son dönemde Sudan’ın sıkıntılarını da bilen birisiyim bütün bu ekonomik sıkıntıları da aşmak suretiyle Sudan’ın bu durumu aşması bizim için önem arz etmektedir. Çok değişik haberler gelmektedir. Sayın Ömer Beşir ile ilgili evinde midir başka bir yerde midir bunlarla ilgili bilgi vermemiz mümkün değil. Ama barış içinde bu dönemin atlatılması temennimdir. Çünkü bu ülkeler bu tür darbelerden çok çekti ve her darbe çok ciddi bir kan kaybıdır. Bu kayba dost kardeş Sudan’ın muhatap olmasını doğrusu istemem.”