Erdoğan: Demokraside büyük reformlar başlattık

Erdoğan: Demokraside büyük reformlar başlattık

AKP'li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnsanlığın Medeniyeti programında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İnsanlığın Medeniyeti programında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

İstanbul'da yaşanan sokak eylemlerinde, Gezi eylemlerinde özellikle insan hakları savunuculuğuna soyunanlar Paris'te yaşananlar hakkında kör, sağır ve dilsiz hale dönüştüler.

Kim insan hakları savunucusu, biz mi onlar mı?

Bugün Türkiye dünynın 17. büyük ekonomisine sahip. İnsani yardımlarda ilk sırada yer alıyorsak sebebi paramızın çok olması değil, gönlümüzün zengin olması.

1960 darbesinin ardından Menderes ve arkadaşlarının maruz kaldığı haksızlık, milletin gönlünde hâlâ kanayan bir yaradır. 1980 darbesinde milletimizin vicdanını kanatan manzaralara yol açmıştır. Daha sonra postmodern yöntemler kullanılarak milletimizin hukuku, değerleri saldırıya maruz kalmıştır. Hükümete gelir gelmez demokraside ve ekonomide büyük reformlar başlattık."

Demokasi böyle zamanlarda test edilir. Türkye bu testi teröründen mültecisine, darbesine kadar tüm boyutuyla yaşamış ve alnının akıyla çıkmıştır. Artık hiçkimse Türkiye'ye özgürlükler, demokrasi, insan haklarında ders vermeye kalkamaz.

İnsanı eşrafı mahlukat olarak gören, yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir medeniyetten insan hakları karşıtlığı çıkmaz. Biz aslımıza ne kadar sahip çıkarsak dünyada o kadar hızlı hak ettiğimiz yeri alacağımıza inanıyoruz. AK Parti hukukun, insanın yanında yer almıştır. Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir siyasi geleneğin müntesipleriyiz.

AKP'LİLERE UYARI

Kibir bataklığına düşen, gözü şahsi çıkarından başka hiçbir şeyi görmeyen kişinin AK Parti çatısı altında yeri yoktur. Karşılarında şahsımı bulurlar. İsimler gelip geçer, sadakatimiz davamızadır.