Erdoğan: Dünyada olunca feryat figan, Türkiye'de olunca...

Erdoğan: Dünyada olunca feryat figan, Türkiye'de olunca...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

31 Mart 2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimler için AKP'nin belirleyeceği adaylara ilişkin olarak konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, aday gösterilmediği için tavır koyan parti üyelerini, "Her kim 'Ben aday gösterilmedim' diyerek sırtını dönüyorsa, o kişi AK Partili olamamış demektir" diyerek eleştirdi. "Aday olurken güzel de, aday yapılmadığın zaman niye bozuluyorsun? Kimsenin 'Ben' demeye hakkı yoktur" sözlerini sarf eden Erdoğan, "Yolunu şaşıranı ıslah ya da tasfiye edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Osman Kavala'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Anadolu Kültür'e yönelik 'Gezi Parkı eylemleri' suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında akademisyenlerin gözaltına alınmasına ilikşin konuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya tepki gösteren Erdoğan, "Gelin siz bunları bizim külahımıza anlatın" dedi.

31 Mart 2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimlerin ertesi günü yeni bir dönem başlayacağını söyleyen Erdoğan, "Benim aziz milletim bu ülkenin düşmanlarına cevabı sandıkta verecektir" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Son grup toplantımızdan bugüne geçen 2 haftada önemli çalışmalara imza attık. Tarım Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen fidan dikme projesine katıldık. Her bir öğrencimiz okulunu bitirdiğinde, onun adına dikilen fidan 10, 15 yıllık koca bir ağaca dönüşecek.

Geçen haftayı önümüzdeki yoğun gündeme hazırlanmak için kendi özel çalışmalarımıza ayırdık. Cumartesi günü, 5 millet parkımızın açılışını yaptık.

Gezi Parkı eylemlerini yapanların finansörü olan ve şuanda cezaevinde olan kişi ve bunlarla iktisatlı olanlarla ilgili batı açıklamalar yapıyor. Dünyada bu işlerin finansörü duurmunda olan kişiler gibi Türkiye'de de bunların finansörü olan kişiler var. Dünyada olunca feryat figan, Türkiye'de olunca akademisyenlerin finansörüdür diyorsunuz. Siz bunları bizim külahımıza anlatın.

TürkAkım Boru Hattı'nın açılışına katıldık. Konuşacaksanız gelin bunları konuşalım. Gündemlerinde hala Türkiye'yi nasıl karıştırırız var.

Türkiye'yi eski karanlık günlerine göndermek isteyenler, kendi karanlıklarında kaybolup gideceklerdir. Kaybettikleri mevzileri tekrar kazanmak için yeni senaryolar hazırlamak için gayretleri olmayanlar eski usül yöntemleri ortaya koyuyorlar."

Yerel seçimlerde aday belirleme süreci

"Ben neden buradan değil de şuradan aday gösterildim diyorsa kusura bakmasın. Görüşmeler yapılır, sen filanca yerden adaysın denince, 'Eyvallah' der, çalışmaya başlarsın. 3 dönem üst üste belediye başkanı olamayacak dedik ama başarılı gördüklerimizi farklı yerlerde konumlandıracağız. Ben neden aday yapılmasın derken genel merkez skalasıyla seninki farklı demektir. Neden aday yapılmayınca bozuluyorsun?