Erdoğan gelecek diye üniversite dersleri iptal etti

Erdoğan gelecek diye üniversite dersleri iptal etti

AKP il kongresine katılmak üzere Erzurum’a gideceği açıklan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamak için  Erzurum Teknik Üniversitesi yönetimi dersleri tatil etmesine CHP Manisa milletvekili Mazlum Nurlu tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Erzurum'a gideceğinin açıklanması üzerine Erzurum Teknik Üniversitesi yönetimi dersleri tatil etti. CHP Manisa milletvekili Mazlum Nurlu sert tepki gösterdi.

Nurlu şu açıklamaları yaptı:

öğrencilerin cep telefonlarına gönderilen mesajda “Değerli öğrenciler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yarın şehrimize gelecektir. Saat 11.00’de Rektörlük binası önünde yapılacak karşılama töreni için tüm öğrencilerimizi bekleriz” denilmiştir. 

Fakat gerek Cumhurbaşkanlığının gerekse valiliğin ve söz konusu üniversitenin internet sitelerinde Cumhurbaşkanının Erzurum Teknik Üniversitesini ziyaret edeceğine ilişkin herhangi bir duyuru görülmemektedir.

Durum böyle iken öğrencilerinin hangi amaçla çağrıldığı bilinmemektedir.

Belki üniversitenin önünden geçer diyerek öğrencileri kapıda toplayıp cumhurbaşkanının geçişi alkışlanacaksa, biz bunu sevgili Şener ŞEN’in “Selamsız Bandosu” filminden hatırlıyoruz.

Daha kurulalı sekiz yıl olan bir üniversitenin akademik ve bilimsel olarak kendini kanıtlamak için çaba göstermesi gerekirken, üniversite yönetimi işi gücü bırakmış Cumhurbaşkanına kendilerini gösterme derdine düşmüşlerdir.

Bu aymazlığa da maalesef öğrencilerini alet etmektedirler.

Bu yapılanlar siyasi bir faaliyet için Erzurum’a gelecek olan Cumhurbaşkanına yalakalıktan başka bir şey değildir. Bir üniversiteye yakışmamıştır.