Dehşete düşüren cinayet!

Dehşete düşüren cinayet!

KKTC’nin Gazimağusa kentinde dün adayı dehşete düşüren bir cinayet işlendi.

Cinayet, dün akşam bir çocuğun, Kennedy Taomwabwa’nın cesedini kent dışındaki bir gölette bulmasıyla ortaya çıktı. Polis, Nijeryalı öğrencinin evinden 8 genç tarafından kaçırıldığını ve kent dışında dövülerek öldürüldüğünü kısa sürede tespit etti. KKTC polisi, cinayete karışan, Zekeriya K. (22), Ozan K. (18) ve B.Ç.’yi (16) yakalayarak mahkemeye çıkardı. B.Ç. ilk ifadesinde, Nijeryalı gencin öldürülme anında olay yerinde olduğunu itiraf etti ve “Ben vurmadım, sadece seyrettim” dedi.

Mahkeme hâkimi Gökhan Asafoğluları, 3 gencin sorgulanmak üzere emniyette gözaltında tutulmasına karar verirken, polis cinayete karışan 5 gencin daha arandığını açıkladı.

ARKADAŞLARI PROTESTO ETTİ

Cinayet Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde de büyük yankı buldu. Kennedy Taomwabwa’nın arkadaşları, ellerinde “Adalet isteriz” yazılı pankartlarla protesto gösterisi düzenledi. Arkadaşları, Nijeryalı gencin bir hafta önce de benzer şekilde kaçırılarak dövüldüğünü söyledi. Üniversite yönetimi, “Afrika kökenli öğrencilerimize özellikle internet siteleri ve sosyal medyada suçlu gözüyle bakılmasından büyük rahatsızlık duyuyoruz. Cinayetten büyük üzüntü duyduk. Özellikle medyanın sorumlu habercilik yapmasını diliyoruz” açıklaması yaptı.