Erdoğan'ın 'hapis' tehdidine Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

Erdoğan'ın 'hapis' tehdidine Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'hapis' tehdidine yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Artvin'de düzenlediği mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dünkü "Bay Kemal vekilliğine güveniyor. Onunla ilgili çalışmaları avukatlarıma yaptırıyorum. Seçimden sonra bir taraftan parlamento, bir taraftan yargıyla işin üzerine gideceğiz" şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Kaçıncı gelişim bilmiyorum ama Artvin'e her gelişimde sıcak kanlı insanlarla karşılaşıyorum. Artvinli olmak ayrıcalıktır. Yaylalarıyla doğasıyla ayrı güzel. Ceratttepe mücadelesini kimse unutmadı.

Şavşattan Arhaviye giderken terör örgütünün saldırısına uğradım. Güvenlik görevlileri de o açıdan çok önemli. Güvenliğimizi sağlayan polislerimiz var. Onların bir sorunu var 3600 sorunu. Bunun sonuna kadar takipçisi olacağız. 

Geliyorum ana konuya. Güzel bir ülkede yaşıyoruz hepimizin mutlu olması lazım. Her evde aşın işin olması lazım. Her evde bir işsiz varsa o evde huzur yoktur.

8 milyona yaklaşan işsizimiz var. 8milyon insan neden işsiz. Artvin'de iş bulamayıp da İstanbulun varoşlarına gidip iş bulabilirim diyen gençlerimiz var. Akrabaları ailesi burada

Artık yeter demeniz lazım. Şunu soracak vatandaşlarım. Vergi dedin verdim, özelleştirme dedin yaptın. 17 yılın sonunda beni neden soğan kuyruğuna muhtaç ettin. Bu soruyu vicdanımıza soracağız.

'Aldığımız nefes dışında her şey vergiye tabi. Niye vergi öderiz? Devlet bir planlama yapsın. Çay , fındık üreticisi mağdur olmasın. Türkiye'nin üretimde şanı dünyaya yayılsın. Bütün bunlar olunca işsizlik olmaz

Almanya'ya acıyorum. Bir varlık kuyruğu bile yok. O varlık kuyruğu olsaydı en önde sen yer alırdın

Dünyada kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya satan bir devlet gösterin. Bütün ülkücü kardeşlerime sesleniyorum. Tank palet fabrikasını satanların arkasında duranlara ülkücü denir mi?

Artvin haksızlığa direnenlerin, yeri geldiğinde hesap soranların kentidir. Artvin bir dayanışmanın kentidir. Sıradan bir kent değil. Artvin belediye başkanlığını kaybettiğimize çok üzülmüştüm.  Ama Artvin'i geri alacağız"

ERDOĞAN'IN HAPİS TEHDİDİNE YANIT VERDİ

Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dünkü, "Bay Kemal vekilliğine güveniyor. Onunla ilgili çalışmaları avukatlarıma yaptırıyorum. Seçimden sonra bir taraftan parlamento, bir taraftan yargıyla işin üzerine gideceğiz" şeklindeki sözlerine ilişkin, "Hiç kimse bizi yıldıramaz. Tehdit ediyorlar. İstedikleri kadar tehdit etsinler. Yıldıracaklarını sanıyorlar, susturacaklarını sanıyorlar. Ne yılarız ne de onların dediği gibi korkarız. Biz Kuvai Milliye ruhunu taşıyan insanlarız. 7 düvelin önünde boyun emedik, hiç kimseye de boyun eğmeyiz!" dedi.