Erdoğan: İşin altında başka şeyler var

Erdoğan: İşin altında başka şeyler var

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçime bir gün kala İstanbul'un ilçelerini geziyor. Kağıthane'nin ardından Bayrampaşa'da konuşan Erdoğan, "Mesele sadece belediye başkanları meselesi değil, işin altında başka şeyler var" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçime bir gün kala İstanbul'un ilçelerini geziyor. Kağıthane'nin ardından Bayrampaşa'da konuşan Erdoğan, "Mesele sadece belediye başkanları meselesi değil, işin altında başka şeyler var" derken "Meseleyi Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir karar noktasına getiren biz değiliz. Sözleriyle ve eylemleriyle karşımızdakiler" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından bazı kısımlar şu şekilde:

İşte Erdoğan'ın Bayrampaşa mitinginde yaptığı konuşmadan satır başları:

"Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bayrampaşa kendine yakışanı yapmıştı. İnşallah yarın da çok daha büyük bir başarıya imza atacaktır. CHP’nin başındaki zat 9 seçimdir partisinin başında, 9’unu da kaybetti. HDP sırtını nereye dayamış? Kandil’e. Saadet’in adından başka geçmişiyle hiçbir ilgisi kalmamış. Peki bu partileri kim ve nasıl bir araya getirip karşımızda bir blok oluşturdu? Tüm milletimden bu sorunun cevabını özellikle düşünmesini istiyorum.

Birilerinin Türkiye’yi yeniden ödünç oy isteme günlerine geri götürmesine rıza göstermeyiz.

Siyasi hayatımız boyunca milli iradenin üstünlüğüne inandık ve hep bunun için çalıştık. Şimdi diyeceksiniz biz “sadece belediye başkanı seçiyoruz.” Bir kardeşiniz olarak en rahat olduğumuz alan budur.

Rastgele gökten zembille buraya bir aday göndermedik. Şimdi karşımıza birileri çıkıp ne diyor? Rövanş alacağız. Birisi çıkıyor intikam diyor. 15 Temmuz’un intikamını mı alacaksın?

Bunları Cudi’de gömdük. Gabar’da gömdük. Kandil’de gömüyoruz. İşte lider kadroyu, geçenlerde Kuzey Irak’ta vurduk. En tepe adamları şu anda komada kıvranıyor. Yanındaki 4 kişiyi etkisiz hale getirdik.

(31 Mart) Meseleyi Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir karar noktasına getiren biz değiliz. Sözleriyle ve eylemleriyle karşımızdakiler."