Erdoğan: İstanbul seçimlerini inşallah hırsızlara bırakmayacağız

Erdoğan: İstanbul seçimlerini inşallah hırsızlara bırakmayacağız

Erdoğan, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimleri için "İnşallah bu işi hırsızlara bırakmayacağız" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Hacı Osman Torun Camii açılışında konuştu. Erdoğan burada gerçekleştirdiği konuşmasında Yüksek Seçim Kurulu kararı ile 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçimine ilişkin olarak, "İnşallah hırsızlara bu işi bırakmayacağız" dedi.

Erdoğan sözlerinin devamında açılışını gerçekleştirdiği Hacı Osman Torun Camii'ni göstererek, "Kendi kültürlerinde şu gördüğünüz anlayışın olmadığı kişilere bu işi bırakmayacağız. Gece gündüz çalışarak inşallah bu işin hakkını verelim diyorum" ifadelerini kullandı.

Hacı Osman Torun Camii için, "Adeta bir külliye gibi burada bir faaliyette bulunacak" diyen Erdoğan şunları kaydetti:

"Etraf Selçuklu mimarisinin güzle bir örneğini teşkil ediyor. Tabii yapılacak iş bundan sonrası başta müftülüğümüz olmak üzere burada görev yapacak tüm yönetici arkadaşlarımızın bu işin hakkını vermeleri gerekir. Buralardan yetişecek yavrularımız bizler için önem arz ediyor. Rabbim bizleri Ramazan-ı şerife kavuşturduğu gibi inşallah Ramazan Bayramı'na da kavuştursun diyorum. 

Gerçekten sıkıntılı bir Ramazan geçiriyoruz Suriye'de Arakan'da, Afganistan'da, Libya'da tüm İslam ülkelerinde ne yazık ki bu sıkıntıları yaşıyoruz. İnşallah bu sıkıntıların da aşılmasına vesile olsun diliyorum."

Erdoğan ardından İstanbul seçimlerine ilişkin olarak da şöyle konuştu:

"Ülkemizde de sandık var biliyorsunuz, herhalde bu sandığın hakkını vereceğiz? İnşallah hırsızlara bu işi bırakmayacağız. Kendi kültürlerinde şu gördüğünüz anlayışın olmadığı kişilere bunu bırakmayacağız. Gece gündüz çalışarak inşallah bu işin hakkını verelim diyorum. Ülkemizde demokrasi zaferi ile bu işi noktalayalım."