Erdoğan Mansur Yavaş'ı hedef aldı

Erdoğan Mansur Yavaş'ı hedef aldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir için adayı Mansur Yavaş için "Mansur Yavaş'ın seçim öncesi veya sonrası ne olacağı belli değil, Ankara şu anda belirsizlik içinde olan bir durumda" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP ile İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İtitfakı'nın Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş'ı hedef alarak "Belediye başkanlığını Ankara'da yapacak kapasitede biri değil' değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, TGRT Haber ve İHA seçim özel yayınında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

 "Mansur Yavaş, belediye başkanlığını Ankara gibi büyükşehirde yapacak kapasitede değil. Mehmet Bey dürüsttür, dim diktir. Yasal olarak duruma baktığınız zaman seçimden sonra gereken karar kovalanacaktır. Bu zatın (Mansur Yavaş) zaten seçim öncesi veya sonrası ne olacağı belli değil. Ankara şu anda belirsizlik içinde olan bir durumda. Yavaş, vergi noktasında da vergi kaçakçısı. Böyle bir insanın Ankara gibi bir yere belediye başkan adayı olmamalıydı. Senedi sahte çıkan adamı aday yaptı. Bunun hesabını Bay Kemal veremez."

ANKETLER

"Anket çalışması yaptırmıyoruz dersek doğru olmaz. Ancak ben vatandaşımızın nabzını anketlerin önünde tutuyorum. Karşılıklı vatandaşlarımızla elektrik alıp verme olayı çok farklı. Aldığım cevaplarla oyun nabzını koklayabiliyorum. Bazı kamuoyu araştırmaları yönlendirmeyle, sosyal paylaşımlarda vs. yapılanlar çok farklı olduğu görülüyor. Onlara takılıp kalırsak seçim çalışması yürütemezsiniz. 1 Milyon 600 bin insan meydanlara geliyorsa Cumhur ittifakını seviyor takdir ediyor ki geliyor. Adaylarımızı belirlemede yanlışları bir kenara koyduk. Bu yanlışları minimize edip onları giderip bu seçime giriyoruz."

'ADINI MÜZE DEĞİL, AYASOFYA CAMİ OLARAK KOYARIZ'

Erdoğan, Ayasofya'ya ilişkin, "(Ayasofya'nın ücretsiz olması) Olmayacak bir şey değil hatta üzerinde öyle dururuz ki, (adını) müze değil artık Ayasofya Cami olarak koyarız." dedi.