Erdoğan, Melih Gökçek'in biletini 2015'te kesti!

Erdoğan, Melih Gökçek'in biletini 2015'te kesti!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını istediği belediye başkanları teker teker istifa etti, ediyor edecek. AKP'li üst düzey bir ismin açıklamasına göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Gökçek ile ilgili kararını 2015'te vermiş. Antalya, Gaziantep gibi büyükşehirlerin de bulunduğu yeni bir istifa furyası da kulislere sızdı.

6 Kasım'da Gökçek'in yerine gelecek isim belli olacak ama halen 'Başarısız veya yorgun değilim Recep Tayyip Erdoğan’ın talebini yerine getiriyorum' diyen Gökçek'in istifasının ardındaki soru işaretleri cevaplarını bulmadı.

Hayli şaşırtıcı bu sürecin başlangıcını AKP'li bir isim Hürriyet'e şöyle anlattı:

ERDOĞAN'DAN DEĞİŞİM İÇİN HAZIR OLUN TALİMATI

'Bu süreç kamuoyu gibi Melih Gökçek ve çevresi için de beklenmiyordu. Ancak bu kararın geçmişi 2015 yılı başlarına dayanıyor. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan partimizin ilgili organlarına 2019'a Melih Gökçek'le girilmeyeceğini söylemişti. 2017 Mayıs'ında AK Parti'ye dönüş yaptığında isim vermese de yük olan belediye başkanlarıyla yolu ayıracağını söyledi. Temmuz başında ise Melih Gökçek'le ilgili istifa sürecinin başladığını Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı'ya bildirdi. 'Değişim için hazırlıklarınızı yapın' talimatını verdi. Kamuoyunun Ekim ayında haberinin olduğu ve 28 Ekim'de istifayla son bulan Gökçek'in istifa süreci böyle başladı.

YENİDEN GÖREV ALACAK MI?

AKP'li bu önemli isim 23.5 yıllık Melih Gökçek yönetiminin son bulma sürecini böyle anlattı. Gökçek'in istifa etmesini isteyen AK Parti'deki kesim partide görev almaması için görüş bildirse de son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

Son bir not. Aralarında Antalya, Gaziantep gibi büyükşehirlerin de bulunduğu yeni bir istifa furyası da kulislere sızdı.

Bu başkanlar için de karar Gökçek süreci hatırlanacak olursa geçmişe dayanıyor yorumu rahatlıkla yapılabilir.