'Erdoğan MHP Kongresi'ni engelliyor'

'Erdoğan MHP Kongresi'ni engelliyor'

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, MHP kongresinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından engellenmeye çalışıldığını iddia etti.

MHP Genel Başkan Adayı Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, kendisine destek veren partililerle Afyonkarahisar'da bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Ümit Özdağ, MHP kongresinin tüzük ve genel başkan değiştirme mücadelesi olmaktan çıktığını söyledi. MHP kongresinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından engellenmeye çalışıldığını iddia eden Özdağ şöyle konuştu:

"Biz bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın saray rejimine karşı Türkiye'de hukuk devletini ve demokrasi mücadelesini veren ve attığımız her adımda Recep Tayyip Erdoğan'ın baskı cihazını gerileten bir mücadelenin neferleri durumundayız. Bundan dolayı da sadece Milliyetçi Hareket Partililer değil, bütün Türkiye vermiş olduğumuz bu mücadeleyi ilgiyle sempatiyle izliyor."

'KONGRE GELİŞMELERİ OYUNU BOZDU'

MHP'nin baraj altında kalacağı bir erken seçimle Türkiye'nin başkanlık sistemine götürülmesinin hedeflendiğini savunan Ümit Özdağ, Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki kongre gelişmelerinin bu oyunu bozan faktör olduğunu kaydetti. MHP taban ve teşkilatlarının bu projenin hayata geçirilmesini engellediğini vurgulayan Özdağ şunları söyledi:

"Kurulan oyun Milliyetçi Hareket Partisi'ni baraj altında tutacak şekilde seçime sokmak, kongresini yaptırmamak ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin baraj altında kaldığı bir seçim sonrası da Türkiye'de başkanlık rejimini kurmak ve Abdullah Öcalan'la İmralı'da yapılan, üzerinde anlaşılan ve Dolmabahçe'de ecdadın sarayında ecdadın kemiklerini sızlatarak ve utanmadan dünyaya ve millete ilan edilen Öcalan'ın kaleme aldığı özerklik sürecini başlatmak."

Ümit Özdağ'ın konuşmasının ardından, toplantı basına kapalı olarak devam etti.