Erdoğan, mitingde katliam görüntülerini izletti

Erdoğan, mitingde katliam görüntülerini izletti

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ mitinginde Yeni Zelanda'da yaşanan katliamın görüntülerini izletti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tekirdağ mitingi ilginç bir gelişmeye sahne oldu. Miting meydanına kurulan dev sinevizyon ekranından Yeni Zelanda'daki katliamın görüntüleri yayınlandı.

Mitingi canlı veren haber kanalları da bu katliamın görüntülerini ekranlarına taşımış oldu. Erdoğan mitigindeki saldırı görüntüleri eşliğinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi.

CHP'den ise "3,5 oy uğruna nefret söylemi yayılmasını kınıyoruz" açıklaması geldi.

Tekirdağ’daki mitinginde Yeni Zelanda’daki hain saldırıyı değerlendiren Erdoğan, saldırgan Brenton Tarrant için “Bu katliamda kullandığı silahını da İkinci Viyana Kuşatması’nın tarihinden Haçlı Seferleri’nin zalim isimlerine kadar bilinen tüm Türk ve Müslüman düşmanlarıyla süslemiş. Geride bıraktığı bildiride ‘Boğaz’ın batısına geçerseniz sizi öldüreceğiz. İstanbul’a geleceğiz tüm camileri, minareleri yıkacağız.’ diye zırvalamış. Be namussuz Yeni Zelanda nire, Türkiye nire? İstanbul nire, Tekirdağ nire, Yeni Zelanda nire? Nasıl oluyor da dünyanın öteki ucundaki bir katil, bir cani, Müslümanlarla ve Türklerle ilgili bunca fesatlığa kafası dolu olarak harekete geçirilebiliyor. Gördüğünüz gibi Tekirdağ’ı, İstanbul’u, aslına bakılırsa topyekun bu vatanı bize çok görenler boş durmuyor.” dedi.