Erdoğan: Seçim süreci bitmiştir, hukuksal süreç başlamıştır

Erdoğan: Seçim süreci bitmiştir, hukuksal süreç başlamıştır

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili açıklama yaptı. Erdoğan her seçimin doğal hamleleri olan YSK'ya kadar olan tüm başvuru imkanlarını kullanacaklarını açıklayarak, "Seçim süreci bitti mahkeme süreci var. YSK bu işin patronudur" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili açıklama yatı.

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Olay malum, seçim süreci bitmiştir. Olayın mahkeme boyutundayız. Mahkeme sürecinde 3 aşama var. İlçe Seçim kurulları, il seçim kurulları ve Yüksek Seçim Kurulu var. YSK bu mahkeme sürecinin patronudur. Yani nihai karar oradan çıkacaktır, orası verecektir. Şimdi tabi bazen bakıyorum, ağzı olan konuşuyor, çünkü yaşamamışlar. Ben tabi damdan düşerek geldim, nitekim İstanbul'da tercihli oyla seçim yapıldığı zaman ben İstanbul'un ilçe ve il kurullarından milletvekili seçilmiştim. Daha sonra YSK'ya müracat edildi, benim milletvekilliğim alındı. Yapacak bir şey yoktu, onda da bir hayır varmış. Daha sonra İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı oldu. İlçe seçim kurullarında yapılanlar bir taraftan yapılıyor, partiler de en doğal hakkı olan itiraz sürecini çalıştırıyor. Bir üstü il seçim kurulları ve buna göre de yapılıyor müracat. Çünkü her partinin de kendine göre bir skalalarını çalıştırma süreci var. İl seçim kurulunda onlarca arkadaşlarımızı, yüzlerce arkadaşlarımız çalıştırıyoruz ve buradan gelecek netice çok önemli. İl de de bizim çalışmalarımız örtüşmüyorsa, bizim için nihai merci YSK'dır. Ondan sonra YSK'ya müracat etme hakkımız var. Bu bir hakkın gaspı değildir, size gönül veren seçmenlerin hakkıdır. Parti çalışmasını sürdürecektir ve şu anda da İstanbul, Ankara, Yalova ve diğer birçok ilde yapılan da budur."

ABD VE AVRUPA HADLERİNİ BİLMELİ

Amerika'nın Avrupa'nın bunu bilmesi lazım. Amerika'da benzer itiraz süreçlerinin bir çok örneği var, bunu görmüyorlar ve içişlerimize müdahaleye kalkıyorlar. Yüzde 85'lerde katılımın olduğu bir demokrasi dersi verdik.

CHP DERS ÇIKARSIN

Muhalefet bir şeyler söylüyor ama biz Türkiye genelinde 15 büyükşehiri aldık, bunun yanında MHP bir tanesini aldı, Cumhur İttifakı ise geri kalan 14 taneyi almış oldu. Oyumuz yüzde 53,3'tür. Cumhur İttifakı, ilçe belediyelerinin yüzde 70'ini almıştır. Bunların bir ders alması lazım. Hala ders çıkarmıyorlar. Beldelerin yüzde 75'ini aldık. Millet, Cumhur İttifakı'na gönlünü vermiştir. İstanbul'un da 39 ilçesinin 25'ini biz aldık. Şu haliyle bile Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kahir ekseriyeti Cumhur İttifakı'na aittir.

'BELEDİYE MECLİS ÜYELERİMİZ MUHALEFETTEN FAZLA'

40-50 tane falan muhaliflerden daha fazla meclis üyesine sahibiz. Başkanın mecliste çoğunluğu yoksa komisyon kuramaz, bütçeyi istediği gibi çıkartamaz. Bazı kariyer sahipleri televizyon televizyon dolaşıyorlar. Oradan ahkam kesiyorlar. Önce işi bilin. Belediyede komisyonlar kurulacak, buralarda "Ben belediye başkanıyım" diyemezsin. Yeni mekanizmada, muhalefetin ifade ettiği şeyler söz konusu değil. Hem partimin başkanlığını hem de Cumhurbaşkanlığını yönetmek zorundayım.

Erdoğan: Seçim süreci bitmiştir, hukuksal süreç başlamıştır

İMAMOĞLU'NUN ANITKABİR ZİYARETİ

"Ben hem partimin genel başkanlığını hem de Cumhurbaşkanlığını yürütmekle görevliyim. Şimdi bu Anıtkabir olayı... Şimdi sen mazbatanı aldın mı? Protokolü de bilmiyolar. Anı defterine nasıl yazılacağını da bilmiyor. Önce usül erkan öğrenmek lazım. Buna yanlış kılavuzluk yaptılar. Milli Savunma Bakanlığı ne yaptı, o defteri çekti aldı."

S-400 OLAYI

"ABD bize, Rusya'nın S-400'lerde tanıdığı tercihleri Patriot'lar için tanımadı. S-400 anlaşması sürüyor. F-35'lerle ilgili süreç devam ediyor."