Erdoğan: Seçimler 24 Haziran'da...

Erdoğan: Seçimler 24 Haziran'da...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim çıkışı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı erken seçim çıkışıyla sıcak saatler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı bugün saat 13.30'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Başbakan Binalı Yıldırım ve AK Parti MYK üyeleriyle bir araya geldi. Görüşme uzayınca daha önce 15.30'da yapılacağı duyurulan açıklamada rötar yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 15.53'te kameraların karşısına geçti.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Değerli basın mensupları bugün, MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bahçeli ile çeşitli defalar bir araya gelerek iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alış verişinde bulunmuştuk. Bugün de oldukça geniş yelpazede istişare ettik. Bahçeli'nin dün ifade ettiği Milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi tekliini de değerlendirme fırsatı bulduk. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması siyasette bir tarihtir. Milletimizin kahramanlığı unutulmayacaktır. 29 gece tutulan nöbetler sembol olmuştur. Yenikapı'da yaptığımız milyonlarca vatandalın katıldığı mitingte verdiği mesajı çok net ortaya koymuştur. Nitekim 16 Nisan'da önümüzü açması ortaya çıkmıştır. Bahçeli'nin ön açması ile yönetim değişikliğini hayata geçirme fırsatı bulduk. Türkiye hala 16 Nisan'dan sonra eski diye ifade ettiğimiz sistemle yönetilmektedir. Cumhurbaşkanı ile hükümetin uyumu sayesinde sorun yaşanmıyor gibi görünse de eski sistemin hastalıkları ortaya çıkıyor. 2019 Kasım seçimlerine kadar dişimizi sıkmaktan yana olmaktaydı. Suriye ve Irak merkezli yaşanan tarihi önemdeki hadiseler. Türkiye'nin belirsizlikleri bir an önce aşması gerkemektedir. Yeni yönetim sistemine geiş giderek aciliyet göstermektedir. Bahçeli'nin çağrısınuı yetkili kurullarla görüştük. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğıu sorunlar nedeniyle olumlu yaklaştık. 

Seçim konusunu ülkemizin gündeminde bir an önce çıkarmak şarttır. Seçi,mlerin 24 Haziran 2018''de yapılmasına karar verdik. Milletimize hayırlı olsun diyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15:30'da kameraların karşına geçerek, Baheçli ile görüşmesi ile ilgili açıklama yapacak. Erdoğan'ın erken seçim kararını açıklayıp, açıklamayacağı bilinmiyor. Bu basın toplantısı Erdoğan'ın gündeminde yoktu.

Bahçeli'nin Beştepe'den ayrılmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım da Beştepe'ye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Binali Yıldırım'a Bahçeli görüşmesinin ayrıntılarını aktaracağı, erken seçim konusunda fikir alışverişinde bulunacağı öğrenildi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Beştepe'de bulunuyor. AKP MYK üyeleri de Beştepe'ye geldi. AKP MYK Üyeleri Erdoğan'ın açıklamaya yapacağı salonda en önde yerlerini aldı.

Bahçeli de MHP Genel Merkezi'ne döndü. Bahçeli'yi kurmayları karşıladı. Bahçeli daha sonra kurmayları ile toplantıya geçti. Bahçeli'nin kurmaylarına Erdoğan ile görüşmesini aktaracağı öğrenildi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM'de partisinin dünkü grup toplantısında "26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde, Türk milletinin yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili genel seçiminde Türkiye düşmanlarına hak ettikleri dersi vermesi en makul, en mantıklı, en akılcı, en demokratik yoldur" ifadesini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Mecliste dün gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken, Bahçeli ile bir araya geleceklerini açıklamıştı. Öte yandan, Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi en son 18 Şubat Pazar günü kabul etmişti ve görüşme 45 dakika sürmüştü.

İşte kritik görüşmedede yaşananlar...

SAAT 13.46: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kritik görüşmesinden ilk fotoğraf geldi.

SAAT 13.34: MHP lideri Devlet Bahçeli görüşmenin yapılacağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geldi. Erken seçim görüşmesi başladı.

SAAT 13.18: Devlet Bahçeli kritik görüşme öncesi MHP Genel Merkezi'nden Beştepe'ye hareket etti.

SAAT 10.30: AKP Sözcüsü Mahir Ünal, önemli açıklamalarda bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı konuşmanın MHP'nin bir teklifi olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Ünal, 'Ortada bir danışıklı dövüş yok. Bahçeli, 26 Ağustos derken Genel Başkanımız 2019 vurgusu yaptı. Her iki lider görüşmelerini yaptıktan sonra partilerinin yetkili organlarında bunu değerlendireceklerdir' dedi.

Erdoğan: Seçimler 24 Haziran'da...