Erdoğan: Sizin bu ülkede yeriniz yok

Erdoğan: Sizin bu ülkede yeriniz yok

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Trabzon'da yaptığı mitingde HDP'li yöneticilerin konuşmalarını dinleterek, "Sizin bu ülkede yeriniz yok" ifadesini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde yurttaşlara hitap etti. Erdoğan, HDP'li yöneticilerin PKK'yı terör örgütü görmediklerine yönelik açıklamalarını yansıtarak şöyle konuştu:

"Buradan tüm Türkiye'ye, tüm Batı'ya, Orta Anadolu'ya sesleniyorum, 780 bin kilometrekareye sesleniyorum. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bizim Doğu Anadolu'muz, Güneydoğu Anadolu Bölge'miz, Karadeniz'imiz, Akdeniz'imiz, Orta Anadolu'muz, Ege'miz var, Marmara'mız var. Ama bizde Kürdistan diye bir bölge yok. Çok seviyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var, yallah oraya git, Kürdistan'a. Sizin bu ülkede yeriniz yok. Şimdi CHP'ye gönül veren kardeşlerime, İYİ Parti'ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. Diyorum ki, kardeşlerim bu ülkeyi bölmek isteyenlerle nasıl oluyor da omuz omuza oluyorsunuz, nasıl oluyor da onlarla beraber yol yürüyorsunuz? CHP'ye gönül veren bütün kardeşlerime, sözde İYİ Parti'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum ve diyorum ki bu yanlışa gelecek misiniz? Hatta daha ileri gidiyorum, bölücü terör örgütünün arkasında olduğu HDP'ye gönül verenlere de sesleniyorum, bu ülkeyi bölmek isteyenlerle beraber olacak mısınız? Gelin 31 Mart'ta sandıklarda bunlara şöyle güzel bir Osmanlı tokadı vuralım."

HDP'li belediyelerin Kandil'e para gönderdiğini iddia eden Erdoğan, "Bu ülkenin paralarını Kandil'e gönderelere müsade etmeyiz. Onun için kayyum atadık. Sonra yargılandılar ve ceza aldılar" dedi.

'BİZE DÜŞEN KATKILARI YAPMAYA HAZIRIZ'

Erdoğan, Pakistan - Hindistan kriziyle ilgili olarak ise, "Gerilimin tırmandırılmasının kimseye faydası yoktur. Bize düşen katkıları, yapmaya hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum" dedi.

'31 MART, HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR İMTİHAN'

Güneydoğu'da kayyum atanan belediyelerle ilgili de konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Çok çalışacağız. Bunlara devlet para verdi, bu alçaklar ne yaptı? Çukur kazdı. Öyle mi? Bunlar, binaları kendi içinden birbirine tünellerle bağladı. Ya bu paralar size çukur eşin diye mi verildi? Yoksa millete hizmet için mi verildi. Başka ne yaptılar Kandil'e gönderdiler. Ya bu milletin paralarını, bu Kandil'e gönderenlere biz bu ülkede müsaade etmeyiz. Onun için ne yaptık; kayyumlar ve bak yargılandılar ve bir tanesi bunlardan yanılmıyorsam 13 sene 15 sene yargı bunlara ceza verdi. Niye verdi? İşte devletin bu imkânlarını, bu paralarını buralarda harcadıkları için verdi. Şimdi bundan sonraki süreçte de, bunların bu tür yanlışları devam ettikçe, bunlara bu bedelleri ödeteceğiz. Asla bunlara kalkıp da 'İyi yaptınız' diyemeyiz. Türkiye'yi hep birlikte tarihinin en büyük yatırımlarıyla tanıştırdık. Fakat önümüzde yine kritik bir sınav var. 31 Mart, hepimiz için önemli bir imtihan. Adeta bir beka meselesi. 31 Mart'ta bunlara vereceğimiz bir dersle, inşallah geleceğimiz daha aydınlık olacak."