Erdoğan, son başkan için tarih verdi

Erdoğan, son başkan için tarih verdi

Gökçek’in cumartesi günü istifa edeceğini açıklaması, Altepe’nin de istifasıyla kritik eşik aşılırken, ikna edilmeye çalışılan Balıkesir Belediye Başkanı Uğur için de net tarih geldi.

İstifa krizi yaşayan AKP’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, cumartesi günü istifasını açıklayacağını bildirdi. Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe de istifasını açıklarken, gözler Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur’a çevrildi. Kulislere yansıyan iddialar, son 48 saat içerisinde arabulucularla da ikna edilmeye çalışılan Edip Uğur’un en geç hafta başında istifasını verme noktasına geldiği yönündeyken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pazartesi inşallah” ifadesini kullandı.

Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, bugün köşesinden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la TBMM’den ayrılırken yaptığı ayaküstü görüşmeyi aktardı. Çevikcan, şöyle yazdı:

“Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meclis’ten ayrılırken iki meslektaşımla birlikte selamlaşma imkanı bulduk. Bu sırada Uğur’un istifa edip etmeyeceğini de sorduk. Cumhurbaşkanı, net yanıt verdi; “pazartesi inşallah” dedi. Dün akşam Uğur cephesinden hala “istifa yok” açıklamaları sızdırılsa da bu direnişin sürüp sürmeyeceğini birkaç gün içinde anlayacağız.

Belediye başkanları ile ilgili çalkantılı sürecin, Cumhurbaşkanı’nın, “metal yorgunluğu” tanımından taşan bir tartışmaya yol açtığını ifade eden Çevikcan, ancak durumun Erdoğan’ın kurguladığı şekilde sonuçlanacağının görüldüğünü kaydetti.

Çevikcan, AKP’nin Meclis yönetiminde de değişiklik olabileceğini, iki grup başkanvekilinin değişeceğinin belirtildiğini aktardı.