Erdoğan: Türkiye'nin şahlanışını durdurmaya çalışıyorlar

Erdoğan: Türkiye'nin şahlanışını durdurmaya çalışıyorlar

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler öncesinde Muş'ta düzenlenen mitingde konuşarak, "Birileri kur manipülasyonuyla Türkiye'nin şahlanışını durdurmaya çalışıyor" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesinde Muş'ta düzenlenen mitingde, "Birileri kur manipülasyonuyla Türkiye'nin şahlanışını durdurmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın açıklamalarınan öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Muş, yolu yokuş, gülü çemen olan Muş. Anadolu'nun incisi, gönlümüzün birincisi Muş. 1071'de Anadolu'nun kapılarını İslâm'a açana Muş. Sultan Alparslan'ın, Yavuz Sultan Selim'in emaneti Muş. Bugün sizleri selamların en güzeliyle selamlıyorum Muş. Bin yıl önce Anadolu'nun kilidini açan Malazgirt'i selamlıyorum. Muş'u ve sizleri çok özledim. Aramızdaki şu muhabbeti, şu sevdayı anlatmaya inanın kelimeler yetmez. Muş'un her bir ilçesinin tadı ayrıdır, güzelliği apayrıdır. Muş merkezin çortisinin, kerem dolmasının dadı neyse Hasköy'ün porniki, Korkut'un elizesi, Varto'nun patilesi, Malazgirt'in helimaşı, Bulanık'ın koyun kavurması da aynı güzelliktedir.

"BİRİLERİ KURLA, FAİZLE BİZİM ŞAHLANIŞIMIZI DURDURMAK İSTİYOR"

Büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 100 yıl önce bu toprakta verilen mücadele ile bugün bizi Suriye, Irak, Akdeniz'de verdiğimiz mücadele arasında hiçbir fark yok. Çanakkale'de ne için savaştıysak bu gün de bunun için çabalıyoruz. Birileri hala bu toprakları çok görüyor. Türk ve Kürdün, Arapla Çerkesin, Sünni ile Alevi'nin arasına derin uçurumlar kazmaya çalışıyor. Birileri hala 10 binlerce TIR silah verip, teror koridoru açıp bizi sıkıştırmak istiyor. Birileri kurla, faizle bizim şahlanışımızı durdurmak istiyor.