Erdoğan yenilgiyi kabul etti: Büyükşehirleri kaybetsek dahi...

Erdoğan yenilgiyi kabul etti: Büyükşehirleri kaybetsek dahi...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Merkezi önünde açıklama yapıyor. Erdoğan konuşması sırasında, "Büyükşehirler kaybetsek dahi ilçelerde çoğunluktayız" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimleri sonrası AKP Genel Merkezi’nde Ankara'da açıklamada bulundu.

Erdoğan Ankara ve İstanbul'dan bahsederken "AK Parti büyükşehir belediyesini verse bile ilçeleri almış durumdadır" dedi. Cumhurbaşkanı CHP'nin kazandığı illeri belirterek, "Bakalım nasıl yönetecekler" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları dava arkadaşları verdiği için hamd ediyorum. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Biz sadece ve sadece rabbimin huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz. Siyasi hayatımız boyunca davamıza ve milletimize hizmet dışında bir gaye taşımadık. Milli İrade üzerinde bir güç tanımadık. 1993 yılındaki Beyoğlu Belediye Başkanlığından bu yana milletimiz her daim yanımızda durdu.

Ak Parti olarak 2002 seçimlerinden bu yana bizi hep 1. Parti olarak milletimin her bir derdine şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz bugün bizi 15. Defa sandıkta birinci yaptı. Ak Parti olarak şu an itibarıyla 16 büyükşehir 24 il 538 ilçe 200 belde olmak üzere 778 belediye başkanlığı kazandık. Bu da ülkemizdeki belediyelerin yüzde 56’sının Ak Parti tarafından yönetileceği anlamına geliyor. Bazıları kendilerini darı ambarında sanıyor. Şunu bilmeleri lazım 4 buçuk yıl bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı mı dolayısıyla Cumhur İttifakı olarak parlamentoda mıyız. Bu yolda nasıl şimdi buraya kadar geldiysek böyle gideceğiz.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliye teşekkür ediyorum. Beka konusundaki meselemize sahip çıkan tüm vatandaşlarıma özellikle de Kürt kardeşlerime şükranlarıma sunuyorum. Güneydoğu’daki seçim sonuçları Kürt kardeşlerimizin iradelerini pazarlık masasına sunanlar verdiği çok önemli bir derstir.

Bu seçimde arzu ettiğimiz neticeleri alamadığımız yerlerdeki sonucu tek sebebi milletimize yeterince anlatamamız olarak görüyorum. Sadece 50 günlük resmi kampanya döneminde 59 il 43 ilçe mitingiyle 9 TV ve sosyal medya programıyla kendimizi ifade etme gayreti içerisinde olduk. Buna rağmen eksiklerimiz varsa bu bizim sorumluluğumuzdadır. Yarın sabahtan itibaren eksiklerimiz tespit ve telafi etmenin arayacağız.

YSK sonuçları açıklayacak, itirazlarımız varsa bu itirazlarımızı yapacağız. Her olanda hayır vardır. –Bakıyorsunuz Ankara’da ilçelerin Cumhur İttifakı’nda böyle bir tablo var. İstanbul’da mevcut ilçe sayısında daha fazlası Cumhur İttifakı’nda veya başa baş. Bu ne demek? Halkımız belediye başkanı verse dahi ilçeleri Ak Parti’ye vermiş.”

BALKONA YALNIZ ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki seçimlerin aksine balkon konuşmasına yalnız çıkması dikkat çekti. Cumhurbaşkanının yanında sadece eşi Emine Erdoğan yer aldı.

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin balkon konuşmasında yer almadığı görüldü.