'Erdoğana eleştiriye tutuklama, Atatürk'e alenen hakarete serbest bırakma'

'Erdoğana eleştiriye tutuklama, Atatürk'e alenen hakarete serbest bırakma'

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Atatürk ’e alenen hakaret eden Süleyman Yeşilyurt’un serbest bırakılasını sert bir dille eleştirerek, toplumu tahrik etmek amacı taşıyanlar elbet hakkettiğini bulacak dedi.

20 gün neden tutuklu kaldı? toplumun tepkisi azalsın diye mi?

Atatürk ’ün maneviyatına açıkça hakaret eden müptezel şahıs, 12 Mayısta tutuklandı ama niyetleri halkın tepkisini azaltarak bu şahsı korumakmış. Aylarca suçlaması ne olduğunu bilmeden tutuklu tutulan vatandaşlar varken, Atatürk ’e hakaret basit bir suçmuş gibi, 5 günde iddianame hazırlanıp 20 günde serbest bırakılıyor. Biliyoruz ki toplumun tepkisini azaltmak için 20 gün tutuklu bırakıldı, 20 kasıma kadar da konuyu unutturmak isteyecekler. Unutmasınlar ki takipçisiyiz  ve bu şahsın dışarda kaldığı gün göz önünde bulundurularak, Atatürk ’ü Koruma Kanunun gereği uygulanıp, en yüksek ceza verilmeli ki bir daha kimse cüret dahi edemesin.

Erdoğana eleştiriye tutuklama, Atatürk'e alenen hakarete serbest bırakma

Atatürk sevgisini basitleştirerek gönüllerden silmek isteyen zihniyetlerin, Atatürk hakareti basit bir suç olarak görüp, tutukluluk süresini göz önünde bulundurup, şahsı serbest bırakma kararı almaları, bizleri şaşırtmadı. Üstelik 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ’a karşı söylenen her söze, hakaretten tutuklama kararı verilirken, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ve 1. Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk ’e yapılan açıkça hakarete serbest bırakma kararı veriliyor. Kendi itibarını koruyanlar, Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’e yapılan hakarete sessiz kalıyor. Mustafa Kemal Atatür’ün İtibar Milletimizin itibarıdır. Bu yapılan itibarsızlaştırma hepimize yapılmıştır.

İlk duruşmada serbest bıraktığınız bu şahsa, ikinci duruşmada ödül mü vereceksiniz?

Çocuk istismarını görmezden gelenlerin, otobüste kadına tekme atanları serbest bırakılıp, yaptıklarının normalleştiği ülkemizde, şimdide Atatürk’e hakaret etmek normalleştiriliyor. Süleyman Yeşilyurt, Atatürk’e hakaret ettiği iddiasıyla değil, TV programında açıkça ve alçakça bir hakaret ettiği için tutuklandı. Tutuklu olduğu süre göz önünde bulundurularak serbest kalma gerekçesi nedir? 20 gün tutuklu tutup ilk duruşmada serbest bıraktığınız bu şahsı, ikinci duruşmada ödül vermek için mi çağıracaksınız? 

Yanlış anlaşılan bir söz yok, Özrü kabahatinden büyük

Atatürk ’e ve manevi kızı Afet İnan’a yapılan hakaretin yanlış anlaşılacak bir yanı yok. Atatürk düşmanlığı ve onun manevi değerini azaltmak istemenin ifadesidir bu laflar. Asılsız bir lafı dile getirenler Atatürk sevgisine sahip olamazlar. Defalarca özür dileyerek suçunuzu hafifletemezsiniz. Mahkeme bu suça şimdilik serbest bırakma kararı vererek şahsı cezalandırmamıştır ama kalbimizdeki silinmez Atatürk sevgisini görmeleri, bu zihniyete sahip kişilerin en büyük cezasıdır.