Erdoğan’dan itiraf: 5 bin 200 TL maaşı olan yapabilir

Erdoğan’dan itiraf: 5 bin 200 TL maaşı olan yapabilir

Dolmabahçe Sarayı'nda iftar programına katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, bir gencin sorusu üzerine bedelli askerlik ücretlerine ilişkin bilgisinin olmadığı ortaya çıktı. Sonrasında danışmanları tarafından bilgilendirilen Erdoğan, bu ücretin 6 aylık maaş muadil olarak, yani aylık 5 bin 200 TL üzerinden hesaplandığını söyledi

23 Haziran İstanbul seçimi öncesinde TBMM’ye gelmesi beklenen bedelli askerlik düzenlemesinin detayları dün açıklandı. Düzenlemeye göre bedelli askerlik kalıcı hale getirilmesi ve ücretinin 31 bin TL olması öngörülüyor.

Düzenlemeye ilişkin detayların basında geniş yer bulduğu akşam, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gençlerle Dolmabahçe Sarayı Muayede Salonu’nda iftarda bir araya geldi. Söz alan bir kişi, bedelli askerliğin 31 bin TL olduğunu evlenecek, borcu-harcı olan gençlerin olduğunu belirterek ücrette bir değişiklik yapılıp yapılmayacağını sordu. Erdoğan ise “31 milyar gibi bir rakam yok artık ya” diyerek soruyu yönelten gence itiraz etti.

Gencin ısrarı üzerine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bu yönde bir açıklaması olup olmadığını sordu. Bedelli askerlik ücretinin 31 bin TL olduğu konusunda bilgi verilen Erdoğan, bu ücrete ilişkin “31 bin TL… Yani, bu aslında oradaki askerlik süresi içerisinde 6 aylığa muadil bir rakam. Ayda 5 bin küsur alıyor ve onu 6’yla çarp. O 6 aya muadil bir rakam. Dolayısıyla alacağı maaş karşılığı yapacağı bir ödemedir” dedi.