'Erdoğan’ın atadığı ismi Ali İhsan Yavuz duymasın'

'Erdoğan’ın atadığı ismi Ali İhsan Yavuz duymasın'

Köşe yazarı Fethi Yılmaz, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa Uludağ Üniversitesi'ne Rektör olarak atadığı ismin Ali İhsan Yavuz'un hiç hoşuna gitmeyeceğini dile getirdi.

AKP'nin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Kamu görevlisi olmayan, FETÖ'den ihraç edilenlerin yakınları sandık görevlisiydi." ifadelerinde bulunarak, seçimlerde usülsüzlük olduğunu iddia etmişti. Ancak Yavuz'un herhangi bir delile dayanmayan iddiaları kısa zaman içerisinde tepki konusu olmuştu. Bu iddia üzerinden usülsüzlük tespiti yapan Yavuz'a köşe yazarı Fethi Yılmaz'dan cevap geldi: Bu ne yaman çelişki anne!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı 9 rektörün sicillerinin, Yavuz'un ifadeleri gözetilerek değerlendirildiğinde bir çelişki doğuracağını dile getiren Yılmaz, Oda Tv'deki köşesinde; Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un kardeşi Prof. Dr. Mehmet Akif Kılavuz'un 2017 yılının Ocak ayında 679 numaralı KHK’yla, FETÖ gerekçesiyle ihraç edildiğini hatırlattı. 

İlgili bölümler şöyle:

"Ahmet Saim Kılavuz’un kardeşi Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Mehmet Akif Kılavuz, 2017 yılının Ocak ayında 679 numaralı KHK’yla, FETÖ gerekçesiyle ihraç edilmişti. 

Uludağ Üniversitesi’ne atanan yeni Rektör Ahmet Saim Kılavuz, aynı zamanda Erdoğan’ın “fetvacısı” olarak bilinen Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman’ın da damadıydı.

Yeni rektör Kılavuz’un kardeşi Prof. Dr. Mehmet Akif Kılavuz, Ocak 2017’de yayınlanan KHK ile görevden ihraç edilmiş, Mart 2017’deki KHK ile de İlahiyat Fakültesi’ndeki görevine iade edilmişti.

Düşünün... Binlerce kamu görevlisinin iade işlemleri yıllar sürerken, kardeş Mehmet Akif Kılavuz’un 2 ay gibi kısa bir sürede tekrar öğretim üyeliğine dönmesi, o dönem üniversite camiasında şaşkınlıkla karşılanmıştı. İadenin hiçbir soruşturma yapılmadan, direkt tepeden yapıldığı iddiaları da ortaya atılmıştı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atadığı yeni Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un oğlu, yani Hayrettin Karaman’ın torunu Dr. Ulvi Murat Kılavuz da FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınmıştı. O da, amcası Mehmet Akif Kılavuz gibi kısa süre sonra İlahiyat Fakültesi’ndeki görevine iade edilmişti."