Erdoğan'ın talimatıyla Ankara'da sürpriz buluşma!

Erdoğan'ın talimatıyla Ankara'da sürpriz buluşma!

Erdoğan'ın TSK ve Emniyet Teşkilatı’na sızan cemaatçi kadroların tasfiye edilmesi noktasında görüş ve önerilerini almak üzere Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’i MHP Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ ile görüşmesi için görevlendirdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı liderler zirvesinden sonra Ankara’da 'sürpriz' bir görüşme gerçekleşti.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre; Erdoğan, özellikle TSK ve Emniyet Teşkilatı’na sızan cemaatçi kadroların tasfiye edilmesi noktasında görüş ve önerilerini almak üzere Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’i MHP Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ ile görüşmesi için görevlendirdi.

2,5 SAATLİK GÖRÜŞME

MHP'den AKP'ye transfer olan Tuğrul Türkeş geçen hafta sonuna doğru Ümit Özdağ'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü'ne özel bir ziyaret gerçekleştirdi. Enstitü'nün İncek'teki merkezinde kapalı kapılar ardında yapılan ziyaret yaklaşık 2,5 saat sürdü.

ÖZEL NOTLAR

Siyasi kimliği dışında terör ve istihbarat alanlarında uzmanlığı ile tanınan MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, FETÖ/PYD mensuplarının TSK, MİT ve Emniyet Teşkilatı'nda nasıl deşifre edilip tasfiye edileceklerine ilişkin düşüncelerini aktardı. Türkeş de, Özdağ'ın önerilerini not aldı. Türkeş'in Özdağ ile yaptığı görüşmede not aldığı önerileri bir rapor halinde, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunacak. Erdoğan'ın, Fethullahçı Terör Örgütü unsurlarının tüm devlet kadrolarından temizlenmesi noktasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile MHP Lideri Bahçeli'den de önerilerini istediği öğrenildi.