Erdoğan’ın yıkılmaz algısı patır kütür çöküyor

Erdoğan’ın yıkılmaz algısı patır kütür çöküyor

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP ve MHP’nin aday listelerinin teslimine kısa bir süre kala bazı illerde adayları teke düşürerek ittifakı genişletmesini değerlendirdi.

31 Mart yerel seçimleri için aday belirleme sürecinde son viraja girildi. CHP ile 23’ü büyükşehir toplam 50 ilde iş birliğine giden İYİ Parti, aday listelerinin verileceği 19 Şubat’ın hemen ardından aday tanıtım toplantısı yapacak. 20 Şubat’ta ATO Congresium’da yapılacak toplantıda ayrıca seçim bildirgesi de açıklanacak.

Seçim kampanyasına Bilecik’ten başlayan Akşener il seyahatlerini de sürdürüyor. Akşener’in ikinci adresi, iddialı oldukları Mersin. Akşener, MHP’den İYİ Parti’ye geçerek yeniden aday olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’la birlikte 14-15 Şubat’ta 2 gün seçim çalışması yapacak. Akşener bu ziyareti öncesi Meclis’te aralarında Gazete Duvar’ın da bulunduğu bir grup gazeteciyi konuk etti.

ERDOĞAN BUNU İLK KEZ YAPACAK

Ekonomiyle ilgili gelişmeleri değerlendiren ve “Bu seçimin öznesi ekonomi olacak” diyen Akşener Cumhur İttifakı’nın genişleme görüşmeleri kapsamında bazı illerde adayları teke düşürmeye dönük çalışma başlatılmasıyla ilgili soru üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

“Gördüğüm kadarıyla Tayyip (Erdoğan) Bey bugüne kadar hiç yapmadığı işleri yapmış olacak. Yani bu korku işaretidir. Kimi aday gösterirse göstersin hiç aday geri çekmedi. Doğru-eğri, arkasında durdu. Şimdi ilk defa bunu yapacak. Şimdi bunun sahadaki algısı ne olacak? Yani yıkılmaz algısı patır kütür çöküyor şu anda.”

KORKU ENDİŞE HATA YAPTIRIR

Erdoğan’ın bir çerçeveleme ustası olduğunu millet bahçeleri, kahvelerin bu anlamda bilerek, dikkat çekmek için yapılmış işler olduğunu söyleyen Akşener, “Ama şimdi Tayyip Bey’in o çerçeveleme modelinde konuşması yok. Mermiyi niye söylersin? Onun yapmayacağı bir iş bu. Bir endişe var gerçekten. Korku ve endişe hata yaptırır. Daha doğrusu odaklanmayı engeller. Ben endişeli görüyorum, endişe asabiyet yaratır” dedi.

AKŞENER’DEN İKİ İLÇEYE PİLOT İNCELEME

İYİ Parti lideri Akşener, İstanbul’da oturduğu semt olan Üsküdar ve Ankara’da ismini vermediği bir ilçeyi pilot olarak çalıştığını söyledi. AK Parti’nin güçlü olduğu iki ilçede de “yarınları tanzim etmek” adına incelemeler yaptığını anlatan Akşener ilk sonuçlara dair, “Bakın göründüğü gibi olmayacak, şimdi korkmamaya başladı insanlar. Çok ilginç, korkmuyor, söylüyor. Beka meselesi tutmadı ama koltukların bekası tutmuş durumda” dedi.

İMAMOĞLU’NUN BÜYÜK ŞANSI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

9 ilçe, 2 belde belediyesine sahip olduklarını belirten Akşener, başarı kriterini bunun üzerine çıkmak olarak koydu. Akşener, “Biz burada kalıcı olacağız. Asıl hedef bu” dedi. İttifak kapsamında CHP’nin aday çıkardığı İstanbul’da başarı şansının yüksek olduğunu söyleyen Akşener, “Ben Ekrem İmamoğlu’nun ciddi manada büyük bir şansı olduğunu düşünüyorum. Sistemden kaynaklanan bir yanlış tutum olmadığı takdirde alacağını düşünüyorum. Yani bu yapılan özel çalışmanın neticesinde gördüklerimi söylüyorum” dedi.

EKREM BEY’İ KAVGAYA ÇEKEMEYECEKLER

31 Mart seçimlerindeki en büyük yarış 5 seçmenden birinin yaşadığı İstanbul’da olacak. Akşener, AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın “güçlü bir aday” olduğuyla ilgili değerlendirmesi üzerine,

“Ekrem Bey’i kavgaya çekemeyecekler. Yani saygılı, samimi bir modelde gidiyor. Az tanınması bir avantaj, genç birisi” dedi.

İTTİFAK GENİŞLEYECEK Mİ?

Akşener, CHP ile yapılan ittifakın genişleyip genişlemeyeceği ile ilgili “Belediye meclis üyelikleri konuşuluyor ama sahada konuşuluyor” dedi. Ayrı adaylarla girilecek bazı illerde adayın teke düşürüleceği iddialarını de değerlendiren Akşener, “Bildiğim kadarıyla görüşmeleri bağladık, bitti. Belediye Meclis üyesi paylaşımı yapılıyor. Orada genel merkezler işin içinde yok ama sorun çıkmaz” dedi.

KADIN ADAY BAŞVURUSU AZ OLDU

Kadın aday sayısının azlığını değerlendiren Akşener, “Bizde müracaat oranı çok azdı. Kazanabilir yerlerde erkek aday çoktu, kadın adaylar cesaret edip işin içine girmediler” dedi. Akşener bunun nedeni ile ilgili soruya, “Bilmiyorum. Ama belediye meclis üyeliklerinde müracaat var o pişmek için herhalde daha uygun. Milletvekilliğine çok başvuru oluyor” yanıtı verdi.