Eren Erdem'den seçim sonuçlarına ilişkin ilk yorum

Eren Erdem'den seçim sonuçlarına ilişkin ilk yorum

Tutuklu bulunan eski CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Eren Erdem Twitter hesabından seçim sonuçlarına ilişkin bir dizi paylaşımda bulundu.

Tutuklu bulunan eski CHP İstanbul Milletvekili PM üyesi Eren Erdem, Twitter üzerinden seçim sonuçlarına ilişkin peş peşe mesajlar yayınladı. Tamamen keyfi olarak, sadece siyasi saiklerle tutuklu bulunduğunu belirten Erdem, "CHP Parti Meclisi Üyesi olarak tarifsiz bir mutluluk yaşıyorum. Türkiye’ye bahar geldi" dedi.

Erdem'in hesabından yapılan paylaşımlar şu şekilde: 

"Tamamen keyfi olarak, sadece siyasi saiklerle tutulduğum ve 8 ay tecrit altında tutulduğum Silivri’de, CHP Parti Meclisi Üyesi olarak tarifsiz bir mutluluk yaşıyorum. Türkiye’ye bahar geldi!

Bu baharın mimarı olan herkese, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer, Zeydan Karalar, Muhittin Böcek ve kazanan tüm başkanlarıma, parti yönetimimize tebrik ve teşekkür sunarım.

"TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ KAZANDI"

Türkiye’de demokrasi kazandı. Kimse kaybetmedi. Bu bir demokrasi zaferidir. Kimse düşmanımız değildir. İntikamcı davranmamalıyız, tek gaye heryeri CHP belediyeciliği refahına kavuşturmak olmalıdır, olacaktır.

"TÜRKİYE DEMOKRATİK REFORM DÖNEMİNE GİRDİ"

Türkiye artık demokratik reform dönemine girdi. Türkiye 17 yıldır ilk kez “güçlü muhalefet” ile denetlenen bir siyasi iktidar tarafından yönetilecek. Artık keyfiyet bitti, liyakat dönemi başlayacak!

Artık Kemal Kılıçdaroğlu fiili başbakandır. Bu makam son başbakana rağmen İstanbul kazanılarak elde edilmiştir. Bu sorumluluk ile, ekonominin düzelmesi için kolları sıvamak,tarihi bir görevdir.

Artık, Türkiye ekonomisinin büyük bölümünü idare eden bir muhalefet vardır. Türkiye’ye fatura kesen uluslararası aktörlerin demokratik gerileme bahannesi tükenmiştir. Türkiye AB yoluna girmiştir."